June 13, 2024
News Ticker

Inspectoratul Școlar Județean! Află cum funcționează unitățile de învățământ din Dâmbovița


Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 125/21.05.2021, 474 unități de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa în scenariul 1 începând de luni, 24 mai 2021, iar 31 unități de învățământ vor funcționa în scenariul 2.

Din totalul de 66934 preșcolari și elevi din județul Dâmbovița, 63985 vor fi prezenți fizic la școală (95,60%), iar  2949 vor continua cursurile în sistem online (4.40%). Vor desfășura cursurile în sistem online elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a din localitățile în care rata de incidență este mai mare de 1.00 la mie: Dărmănești, Hulubești, Crevedia, Slobozia Moară, Doicești, Vișinești, Cândești, Dragodana și Lucieni.

 

În perioada 17-21 mai 2021, unitățile de învățământ au transmis trei cazuri confirmate pozitiv cu virusul Sars-Cov-2 în rândul personalului (Școala Gimnazială nr. 1 Hulubești, Liceul Tehnologic Cojasca și Școala Gimnazială Costești Vale) și trei cazuri în rândul elevilor (doi elevi de la Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște și un elev de la Liceul Tehnologic Nucet).

 

Referitor la clasa pregătitoare, în prima etapă au fost admiși 3546 elevi și au rămas 594 locuri libere.

Etapa a II-a:  în perioada 24 – 31 mai 2021, părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la prima etapă de înscriere:
(1) consultă lista școlilor care au locuri libere pentru a doua etapă și aleg trei unități de învățământ la care ar dori să își înscrie copilul în a doua etapă;

(2) în cererea –tip de înscriere pentru etapa a doua, părinții completează, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unități de învățământ la care mai există locuri disponibile;

(3) depun cererea tip la secretariatul unității de învățământ  aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru a doua etapă, însoțită de documentele de înscriere, inclusiv de documentele aferente criteriilor generale și specifice corespunzătoare celor trei unități de învățământ pentru care au fost exprimate opțiunile pentru etapa a II-a și, după caz, de recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021. Documentele pot fi trimise și online, prin e-mail sau prin poștă.

Listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare se vor afișa la fiecare unitate de învățământ în data de 4 iunie 2021.

În perioada 1-10 septembrie 2021 inspectoratul școlar centralizează și soluționează cererile părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost înscriși în nicio unitate de învățământ.

 

Inspector școlar general,

Prof. Cătălina HOMEGHIU

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1