April 21, 2024
News Ticker

USRPLUS Dâmbovița condamnă ferm încercările de intimidare a consilierilor locali USRPLUS Vlădeni!

USR PLUS Dâmbovița condamnă actele de violență verbală și fizică exercitate asupra consilierului local Vlădeni Andrei Sergiu Joița, după ce acesta a denunțat mai multe depozite ilegale și incendierea gunoaielor pe raza localității. Ne exprimăm încrederea că plângerile penale depuse de colegul nostru vor fi soluționate cu celeritate, iar persoanele responsabile vor fi sancționate în consecință înainte de a ajunge să-și pună în practică amenințările.

În martie 2020, Andrei Sergiu Joița, consilier local USR PLUS în Consiliul Local al comunei Vlădeni, a identificat pe albia secată a pârâului Provița un depozit ilegal de deșeuri toxice, provenite preponderent din activități de dezmembrare a mașinilor. A făcut o primă sesizare la Garda de Mediu Dâmbovița, iar, în urma verificărilor, aceasta a dispus ca Primăria Vlădeni să igienizeze zona.

La câteva săptămâni distanță, consilierul local Andrei Sergiu Joița a documentat și filmat incendierea respectivului depozit ilegal de gunoaie, drept pentru care a înaintat o nouă sesizare către Garda de Mediu Dâmbovița. De data aceasta, Primăria Vlădeni a fost sancționată conform legii.

Un al treilea episod, consumat în noiembrie 2020, a presupus tot incendierea unui depozit ilegal de deșeuri, amplasat de data aceasta pe o proprietate privată, drept pentru care Garda de Mediu Dâmbovița a dispus noi sancțiuni.

În urma denunțării problemelor identificate, consilierul local USR PLUS a fost, în mod repetat, agresat verbal și fizic de proprietarii terenului pe care s-a produs ultimul incendiu, doi frați cunoscuți pe raza comunei ca fiind agresivi și periculoși și având antecedente penale. Mai mult, pe data de 17 mai 2021, consilierul local a fost amenințat cu moartea, motiv pentru care a apelat numărul de urgență 112, iar ulterior a depus și plângeri penale împotriva agresorilor.

USR PLUS Dâmbovița îi susține în demersurile întreprinse pe toți consilierii locali care înțeleg că mandatul lor presupune în mod exclusiv serviciul public și nu sprijinirea unor interese personale sau de grup. Ne exprimăm încrederea că autoritățile competente vor avea un răspuns prompt și vor sancționa actele de violență verbală și fizică îndreptate tot mai des, din păcate, mai ales în comunitățile mici, împotriva celor care au „îndrăzneala” de a sesiza nerespectări ale legii și, implicit, de a deranja mici poli locali de putere.

Violența nu e o soluție. Tăcerea complice nu e nici ea. O comunitate se schimbă în bine odată cu noi toți. Respectând litera și spiritul legii.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1