February 22, 2024
News Ticker

Cine Minte ?! Prefectura Dâmbovița sau Primăria Lungulețu?! Ionuț Lăscaie, Top 10 întrebări!

Liderul PSD, Ionuț Lăscaie – Vicepreședinte, consilier județean și președinte PSD Lungulețu, continuă atacul la adresa Primăriei Lungulețu și, mai nou, la adresa Instituției Prefectului Dâmbovița, care a dat un comunicat de presă în care susține că bugetul Comunei Lungulețu a fost adoptat în condiții de legalitate. Ionut Lăscaie afirmă exact contrariul, adresând 10 întrebări juriștilor Prefecturii Dâmbovița, dar și conducerii Primăriei Lungulețu, Riposta pe Net fiind dispusă să intermedieze acest dialog. Cine minte, care este adevărul?!

 

BUGET

 1. Proiectul de buget a fost postat pe site-ul primariei in data de 07.04.2021, in ultima zi de depunere amendamente.
 2. Proiectul de buget a fost publicat fara anexele invocate (lista investitii, lista venituri, lista cheltuieli).
 3. Materialele consilierilor au fost inaintate cu o zi inainte de sedinta de consiliu.
 4. Comisia de buget finante nu s-a intrunit
 5. Referatul de specialitate al compartimentului de resort este intocmit de catre Tarascu Alexandra – personal contractual in cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Lunguletu, postul de contabil fiind o functie publica (functie sensibila) – incalcandu –se art 438 din ord 57/2019 cod administrativ.
 6. Ghinea Ionel a depus juramantul dupa 15 zile de la data primirii sentintei civile de validare , in cea de 3 a sedinta a consiliului local, si nu in prima sedinta asa cum stipuleaza art. 122 din  ordonanta nr.57 /2019 cod administrativ.
 7. Dumitrescu Marian Gheorghe a votat bugetul local cu toate ca autocarul (asa zis al primariei ) este inscris pe firma sotiei sale (incaseaza bani de la bugetul local) –conflict de interese.
 8. Proiectul de buget apare pe site –ul primariei datat si inregistrat in data de 07.04.2021 , acesta este insotit de referatul primarului din data de 17.04.2021 ???!!! –ambele trebuiau sa poarte aceiasi data conform legii.
 9. In preambului proiectului este invocata adresa anaf 12866 din data de 18.03.2021 inregistrata la sediul primariei in data de 30.03.2021, a durat 13 zile sa poata fi inregistrata la sediul primariei (se munceste, nu gluma).
 10. Raportul de specialitate al compartimentului de resort, intocmit * la proiectul de hotarare* – in ultimul paragraf se propune initierea unui proiect de hotarare ????!!! Este initiat proiectul sau se propune initierea ???!!!!
 11. Pentru bursele scolare s-au primit sume de la stat ? Ce sume ? Numarul si data adresei ? In sedinta de consiliu local primarul  dar mai ales secretarul delegat a afirmat vehement  ca sumele pentru burse sunt din bugetul local .a primit sau nu  sume ? Adresa prin care se alocau fonduri ?

Intrebari

 1. Cati consilieri personali a avut domnul primar de la inceputul mandatului si pina in prezent?
 2. Domnul Barna Zoltan a fost consilierul personal al domnului primar? Ce perioada? De la ce institutie a fost detasat ?

Domnul primar a facut afirmatia mincinoasa ca a avut si are doar o doamna consilier .

Noi sustinem ca 4 .

 1. Conform art 243 ,litera k, din ordonanta de urgenta nr. 57/2019 cod administrativ,secretarul UAT numara voturile si consemneaza rezultatul votării …cu cate voturi s a aprobat bugetul local al comunei lunguletu ?    12 asa cum rezulta din procesul verbal sau 14 asa cum rezulta  din comunicatul de presa al prefecturii???!!!!
 2. Care este numarul si data dispozitiei privind delegarea de atributii ale  functiei publice de referent  contabil al UAT Lunguletu ?
 3. Din procesul verbal al sedintei din data de 23.04.2021 reiese ca functia de contabil – este a domnul Stan Eduard Daniel, este domnul Stan Eduard Daniel – contabil sau Tarascu Alexandra –personal delegat cu atributii  de contabil?
 4. Care este functia domnului Stan Eduard Marius in cadrul UAT? Lunguletu?
 5. Cine este domnul Ciobanu Ion care se abtine de a vota procesul verbal al sedintei din data de 31.03.2021?
 6. Sedinta din data de 31.03.2021 a fost ordinara? Extraordinara? Sau ordinara de indata (nu exista aceasta categorie de sedinta in codul administrativ) asa cum rezulta din procesul verbal redactat in data de 23.04.3021 ??? !!!
 7. Sedinta de consiliu din data de ………………… Postata pe facebook are acordul persoanelor participante pentru a fi filmata si facuta publica?
 8. Cine conduce sedintele consiliului local? Presedintele de sedinta sau secretarul UAT asa cum rezulta din inregistrarea postata pe facebook?

11. Procesul verbal al sedintei de consiliu local din data de 23.04.2021 a fost postat pe site in data de 12.05.2021, termenul legal fiind de 3 zile. Toate procesele verbale sunt postate  la mai bine de 20 de zile de la aprobare ( competenta  maxima)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1