December 4, 2023
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Slujire Arhierească la Biserica Sf. Antonie Cel Mare!

Luni, 10 mai 2021 și marți, 11 mai 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părinți Consilieri, preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Eparhial Kretzulescu din Târgoviște.

Cu aceste ocazii, a hirotonit, în prima zi, întru preot, pe tânărul diacon Sandu Nicolae, pe seama Parohiei Chirca, Protoieria Găești, și pe tânărul Sergiu Ionescu pe seama Parohiei Ungureni, Protoieria Titu, iar în cea de a doua zi, acesta a fost hirotonit întru preot.

Răspunsurile la strană au fost date de Grupul Coral Bărbătesc Valahia Christiana al Arhiepiscopiei Târgoviștei, dirijat de domnul Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu.Mitropolitul Nifon a evidențiat, în cuvântul său de învățătură, importanța slujirii clericale la parohie, nevoia de aprofundare a vieții spirituale a credincioșilor, de intensificare a educației catehetice a tinerelor generații și a activității social-filantropice. Înaltul Ierarh a îndemnat pe tinerii preoți să sprijine prin activitatea lor parohială misiunea Bisericii noastre strămoșești, dezvoltând o bună colaborare cu profesorii de Religie de la școlile din localitățile în care au fost trimiși spre slujire, precum și eforturile generale de limitare și de eradicare a noii pandemii.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1