February 23, 2024
News Ticker

Jandarmeria Dâmbovița! Acțiuni preventiv – informatice în perioada Stării de Alertă!

Jandarmii dâmbovițeni au desfășurat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19.

În perioada 3 – 9 mai a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu au fost afectuate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, restaurante, centre comerciale şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 avertismente și 5 amenzi în valoare de 2.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1