June 13, 2024
News Ticker

Izvorul Tămăduirii, la Mânăstirea Peștera din Arhiepiscopia Târgoviștei!


În Vinerea luminată, cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii, în ziua de 7 mai 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba sfințirii apei la Mânăstirea Peștera din Munții Bucegi. La eveniment, au luat parte pelerini și turiști, Înaltpreasfinția Sa fiind însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi.

Cu acest prilej, a hirotonit întru diacon, pe seama Parohiei Bungetu, Protoieria Târgoviște Sud, pe tânărul Alexandru Chivulescu, absolvent al cursurilor de masterat din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evocat istoria sfântă a acestei sărbători, amintind despre minunile din secolul al cincilea și despre rolul și mijlocirea Maicii Domnului în iconomia mântuirii. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre faptul că Biserica este spațiu al mântuirii, dar și al vindecării sufletești și trupești, astfel că preotul și medicul se completează reciproc în societate. De altfel, actuala pandemie ne arată cât de necesară este împreună slujire a preotului, a medicului, a profesorului și a familiei în societatea contemporană.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1