October 2, 2022
News Ticker

Lucia Lidia Varză! Expoziție de pictură la Muzeul de Artă din Târgoviște!

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită la expoziția de pictură „Lucia Lidia VÂRZA – PICTURĂ” deschisă la Muzeul de Artă.

Expozitia poate fi vizitată începând cu data de 7 mai 2021, orele 12.00, urmând ca în data de 26 mai 2021, orele 14.00, să fie organizată o întâlnire cu prieteni și membri ai familiei artistei care vor avea prilejul să schimbe impresii și să-și împărtășească experiențele cu iubitorii de artă doritori să afle mai multe despre latura de artistă a târgoviștencei Lucia Lidia Vârza.

Evenimentul, dedicat celebrării pasiunii pentru pictură a Luciei Lidia Vârza, ilustrează subiectele care au determinat-o să-și urmeze chemarea și să le transpună cu penelul pe diferite suporturi. Artistă amatoare, de origine din Târgoviște, fără îndrumare de specialitate, a îndrăgit să lucreze pe suprafețe relativ mici peisaje și flori multicolore, care invită la intimitate. Utilizează preponderent culorile în ulei, vii, așternute cu pastă densă cu textură aspră sau lin și intens vernisate. În câteva dintre lucrările sale se simt influnțele artei unor mari maeștri ai artei românești din a doua jumătate a secolului trecut, ca etape ale studiului său asupra picturii.

Programul de vizitare este de marți până duminică, în intervalul orar 9 – 17, expoziția fiind găzduită până la 31 mai 2021.

Accesul în muzeu se va face cu respectarea regulilor sanitare impuse de autorități pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de această expoziţie!

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1