September 26, 2022
News Ticker

Izvorul Tămăduirii! Zi de Mare Sărbătoare Creștină, la Nucet, Dâmbovița!

Numeroși credincioși s-au adunat, astăzi, 7 mai 2021, la Mănăstirea Nucet,  cu prilejul sărbătorii creștine Izvorul Tămăduirii. Prăznuită de Biserica Ortodoxă în prima vineri după Paşte, Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare închinată Maicii Domnului, numele acesteia amintind de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a luat partre, alături de credincioșii prezenți la Mănăstirea Nucet, atât la liturghie, cât și la ceremonialul religios dedicat sfințirii aghiasmei mici.

De asemenea, au participat: George Ungureanu, viceprimarul comunei Nucet, parlamentari dâmbovițeni, reprezentanți din partea autorităților locale și județene.

În cadrul acestui important moment liturgic, un sobor de preoți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei a evocat importanța sărbătorii Izvorul Tămăduirii în viața spirituală a creștinilor.

După încheierea Sfintei Liturghii, cei prezenți au pornit în procesiune spre binecunoscutul loc de pelerinaj „Fântâna de leac”, ce se află în apropierea Mănăstirii Nucet, loc în care a fost oficiată tradiționala slujbă a Aghiasmei celei mici, la finalul căreia cei prezenți au primit apă sfințită.

Mănăstirea Nucet este una din cele mai importante vetre monahale muntene, ctitorie a boierului Gherghina Pârcălab și a soției sale Neaga, în secolul al XIV-lea. Mii de pelerini ajung anual la Mănăstirea Nucet, atât cu prilejul marilor sărbători creștine, cât și în restul anului, pentru a lua apa binefăcătoare.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1