February 25, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Bright Sky Ro, acțiune pentru prevenirea faptelor de violență!

În perioada 21-23 aprilie , polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au acționat, pe raza comunelor Ulmi, Șelaru și Gura Șuții, pentru informarea cetățenilor, scopul fiind acela de a preveni victimizarea persoanelor prin săvârșirea unor fapte de violență și a unor agresiuni sexuale.

Au fost inițiate sesiuni de informare a cetățenilor cu privire la modalitățile prin care aceștia pot solicita sprijin atunci când se află în pericol, fiindu-le prezentate  sfaturi utile despre aplicația Bright Sky Ro.

De asemenea, informații referitoare la această aplicație și modul de utilizare au primit și reprezentanții serviciilor de asistență socială din cadrul primăriilor.

Aplicația Bright Sky Ro oferă informații persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru cineva cunoscut, inclusiv specialiștilor care își desfășoară activitatea în strânsă legătură cu fenomenul violenței domestice .

De asemenea, aceasta conține o bază de date cu servicii de asistență, astfel încât utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află și oferă totodată posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcție ce folosește text, conținut audio, video sau foto.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru, Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești, reprezentanți din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmbovița, Serviciului Județean Anticorupție Dâmboviţa  și voluntari de la Organizația „Salvați Copiii”- Filiala Dâmbovița.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1