September 27, 2022
News Ticker

Alternativa Dreaptă! Petiție adresată Guvernului pentru demiterea lui Raed Arafat!

Comunicat de presă

Alternativa Dreaptă a înaintat o petiție guvernului României în data de 5 aprilie 2021 prin care solicitam, printre alte aspecte și ridicarea măsurilor abuzive și demiterea lui Raed Arafat.

În loc să ne răspundă Guvernul României, ne-am pricopsit cu un „răspuns” de la Dl. Raed Arafat (DSU).

Ce-am solicitat noi și ce ne-a răspuns DSU este similar cu zicala : „Unde dai și unde crapă!”

  1. Retragerea Hotărârii Nr. 20 / 25.03.2021 a CNSU, privind restricțiile de circulație

Domnul Raed Arafat, în răspunsul sau, bate câmpii pe două pagini cu generalități, cu invocarea de acte normative care îi permite să ia măsuri excepționale în situații excepționale, inclusiv să suspende drepturile si libertățile constituționale ale cetățenilor, dar nici o vorbă despre justificarea clară a restricțiilor de circulație introduse prin HCNSU 20/2021.

Nu ne dă niciun răspuns, de exemplu, de ce în luna noiembrie, în plină campanie electorală, când numărul de cazuri ajunsese la aproape 11000/zi, nu s-au justificat astfel de măsuri, dar când numărul de cazuri zilnice a ajuns la 5000, (în scădere), se impuneau. Să înțelegem că o campanie electorală reduce agresivitatea virusului? Atunci, să pornim o campanie electorală.

Nu ne explică domnul Raed Arafat care este motivația interdicțiilor de circulație după o anumită ora. De fapt, domnul Raed Arafat nu ne explica nimic sau, daca vreți, singura explicație este „pentru ca poate”.

Ne mai spune domnul Raed Arafat că HG nr.293/2021 (modificată prin HG nr.348/2021) și-a încetat efectele prin HG nr.432/2021 sau cu alte cuvinte ce atâta deranj, că nu mai e valabila si dacă vă supără HG 432/2021 o abrogăm cu HG 15642148/2140, că hârtii pentru HG-uri avem.

  1. Publicarea analizelor științifice care au stat la baza limitării drepturilor cetățenilor
  2. Publicarea raportului de cheltuieli în contextul COVID-19, pe anul 2020

Pentru că se pare ca nu înțelege bine termenii, îi dam aici domnului Raed Arafat definiția verbului „a publica”.

„A publica = A face cunoscut tuturor ceva prin tipărire, afișare etc.; a face sa apăra, a tipări cărți, articole, informații etc.”

Noi credem ca în contul zecilor de milioane de euro dați presei puteți cere și publicarea analizelor științifice și a raportului de cheltuieli în contextul COVID 19.

Să înțelegem ca presei i-ați dat bani numai pentru verbele: „A SPERIA, A PANICA…”?

  1. Prezentarea listei membrilor Grupului de Comunicare Strategică

Răspunsul la aceasta întrebare este interesant. Domnul Raed Arafat ne comunică faptul că din GCS fac parte: Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Inspectoratul de politie, Jandarmeria și tot așa.

Ce înțelegem noi de aici? Noi înțelegem că acestea sunt entități distincte care nu se află în relații de subordonare pentru că altfel nu vedem care este logica să spui că din GCS face parte Guvernul României alături de Ministerul X si Ministerul Y care sunt componente ale Guvernului României.

Nu înțelegem de ce se spune că fac parte din GCS: Ministerul Afacerilor Interne, alături de Inspectoratul General al Politiei și Jandarmeria, care sunt componente ale Ministerului Afacerilor Interne?

Desigur că, dacă ne gândim la o „perdea de fum” putem înțelege strategia Grupului de Comunicare Strategică: multă (non)informație menită să acopere lipsa INFORMAȚIEI.

Domnul Raed Arafat ne explică doct că, date fiind modificările, funcție de conjunctură, nu ne poate comunica o lista nominală!

CONCLUZIE:

  • Dacă un polițist ucide în exercițiul funcțiunii, răspunderea este individuală;
  • Când armate de polițiști stau și supraveghează atent criminalii, să nu cumva sa-i oprească cineva din misiunea lor, răspunderea este individuală;
  • Când angajați ISU orbecăie prin munți, mări și oceane sau prin orașe, timp în care vieți nevinovate se sting, răspunderea este individuală și niciodată nu se găsesc indivizii răspunzători;
  • Când se închide o țară, când se suspendă drepturi și libertăți constituționale, răspunderea este a tuturor, deci a nimănui.
  1. Demiterea lui Raed Arafat, șeful DSU.

La aceasta solicitare, domnul Raed Arafat ne răspunde elegant că „Domnia Sa” nu se poate demite singur. Cu asta chiar suntem de acord!

Îl informam, totuși, pe domnul Raed Arafat că există si un act unilateral de voință numit: DEMISIE DE ONOARE!

Sigur, unde e, că de unde nu e nici Dumnezeu nu cere! (de onoare, ziceam!)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1