May 29, 2024
News Ticker

Ionuț Ghibanu, revoltat! Trebuie să învingem balaurii zilelor noastre! USR PLUS, PNL, PMP, PRO România!

Au fost învinși “balaurii” vremurilor noastre! Unii consilieri locali au vrut să ne tulbure liniștea sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe!

Tocmai astăzi, de ziua Sf. Mare Mucenic Gheorghe, omorâtorul balaurilor întunericului, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal Târgovişte, USR-PLUS a propus să fie sistat sprijinul financiar prevăzut pentru susţinerea înființării noului CIMITIR, ceea ce nu m-a surprins, căci, cu privire la aceștia m-am lămurit de când au refuzat să jure cu mâna pe Biblie.

Surprinzător este faptul că reprezentanții partidelor PNL, PMP şi PRO România s-au abţinut de la vot, arătând, poate, că nu le pasă de nevoile întregii comunităţi.

După cum este cunoscut, începând cu anul 2020, Arhiepiscopia Târgoviştei depune eforturi pentru înfiinţarea unui nou cimitir în municipiul Târgovişte, având în vedere că, în ultimii ani, s-au primit numeroase cereri din partea târgoviştenilor, privind asigurarea locurilor de înmormântare necesare, în condiţiile în care, cele trei cimitirele existente nu mai fac faţă noilor solicitări. Un cimitir în Târgoviște nu este un lux, este o necesitate! Noi avem grijă de morții noștri pentru că-i respectăm și, de aceea, cu mare evlavie așezăm în pământ rămășițele lor pământești, întru așteptarea Învierii. Cimitirul este locul care ne leagă de memoria celor plecați dincolo, dar este și semnul ce ne aduce aminte că viața noastră este trecătoare!

Reamintesc faptul că în ziua de 30 ianuarie 2020, consilierii locali municipali au hotărât cedarea, în folosință gratuită, către Arhiepiscopia Târgoviștei, a unei suprafețe de teren de aproximativ 5,5 hectare, aflată în proprietatea UAT Târgoviște, la marginea orașului, adiacent DN 72, pentru  construirea noului cimitir cu o capacitate de peste 15.000 de locuri.

Despre importanţa acestui proiect s-a mai discutat şi în trecut, dar, se pare că, unii dintre aleşii noştri au uitat că se află în slujba cetăţenilor şi, cu această ocazie, aş dori să le remintesc că oricât ar insista să joace rolul „corectitudinii politice“ şi să redefinească lumea contemporană, pentru românii care gândesc, neamul va rămâne pentru totdeauna definitoriu alcătuit din moşii şi strămoșii, bunicii, şi părinții noştri.

Construirea şi amenajarea acestui cimitir se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi va costa peste 15 milioane lei, din care, CLM Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița le-am solicitat câte 1 milion lei. Întreaga incintă va fi străbătută de drumuri şi alei betonate, va include spaţii verzi, capelă, camere mortuare, servicii de pompe funebre, locuri de parcare, staţie pentru transportul în comun şi alte facilităţi demne de un proiect modern, civilizat şi european.

Așadar, trebuie să învingem balaurii vremurilor noastre! Și o vom face!

Sper că, urgent, forurile superioare ale formaţiunilor politice amintite vor îndrepta situaţia creată astăzi de propriii consilieri locali şi că vor lua măsurile necesare pentru a nu lupta cotra intereselor şi nevoilor cetăţenilor oraşului nostru.

Mulțumesc consilierilor locali municipali PSD care au votat acest proiect.

Rămân, întotdeauna, cu gândul la Dumnezeu!

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1