May 29, 2024
News Ticker

Liderul PNL, Ludovic Orban, avertisment pentru Drulă! Intâi să scrie demisia, apoi să dea declarații critice!

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal: ”Coaliția de guvernare merge mai departe. Partidul Național Liberal este un partid responsabil, un partid care s-a angajat în procesul de dezvoltare al României.
Coaliția de guvernare a stabilit candidatul la funcția de prim-ministru, chiar aș putea să spun că preferința pentru colegul și prietenul meu, Florin Cîțu, în poziția de premier, i-a aparținut USR-PLUS. Nu poți să schimbi premierul numai pentru că nu-i convine unui partid din coaliție, pentru că a fost schimbat un ministru lipsit de performanță.
Așteptăm nominalizarea unui ministru al Sănătății care să facă lucrurile care, într-adevăr, sunt foarte importante. Avem cele trei spitale regionale care se finanțează pe exercițiul 2021 – 2027 și care trebuie finalizate.
Avem spitalele de arși pentru care, în mod normal, până în martie ar fi trebuit să se asigure finanțarea prin proiectul de la Banca Mondială de 150 de milioane. Nu s-a întâmplat lucrul acesta.
Avem cele un miliard trei sute de milioane pe care le-am alocat pe POIM, în exercițiul 2014 – 2020 pentru investiții în spitale, în achiziția de echipamente. În primele trei luni ale mandatului nu aprobase decât 20 de proiecte, în condițiile în care, în două luni de când a demarat proiectul, noi aprobasem peste 120 de proiecte pentru spitale.
Așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgolii și să fie desemnat un ministru de la USR PLUS care, într-adevăr, să pună sănătatea pe roate, să pună în practică toate obiectivele stabilite prin programul de guvernare.
Orice ministru trebuie să știe că, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat acasă Voiculescu. În nicio țară democratică din lumea asta niciun ministru nu-și permite să atace premierul. Premierul e cel care conduce Guvernul, în momentul în care ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în Guvernul respectiv.
Ca atare, avertizez miniștrii că nu e o chestiune de moft, este pur și simplu obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul. Dacă cineva din guvern vrea să dea declarații critice la adresa premierului întâi să scrie demisia, apoi să dea declarații critice.
Aici nu suntem într-o competiție, nu mai există război, între PNL, USR-PLUS, UDMR, grupul minorităților, există o înțelegere pentru România privitoare la guvernarea țării, nu este vorba despre un campionat de orgolii sau o competiție între oameni care suferă de vedetism. Este vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri, să guvernăm România.”

Sursa-PNL Dambovita

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1