September 24, 2022
News Ticker

Jandarmeria Dâmbovița! Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară!

Jandarmii dâmbovițeni au desfășurat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemic.

În perioada 12 – 18 aprilie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de polițiștii dâmbovițeni au fost desfăşurate acţiuni de verificare în localitățile unde a fost instituită carantina, zone aglomerate, pieţe, centre comerciale, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în intevalele orare stabilite în funcție de incidența cumulată a cazurilor înregistrată în localitățile din județ.

Au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 de avertismente și 18 amenzi în valoare de 18.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. 

Acţiunile de informare și prevenire vor continua, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtați masca de protecție, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate de autorități la nivelul județului nostru.

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1