December 2, 2023
News Ticker

Deputatul PSD, Radu Popa, întrebare pentru Vlad Voiculescu! Tu ce țară ai jurat să aperi?!

Atunci când era în Opoziție și aveau loc tragedii precum ceea de la Colectiv sau de la Piatra Neamț, „SINISTRUL SĂNĂTĂȚII” Vlad Voiculescu invoca sus și tare principiul responsabilității politice și cerea cu vehemență demisia miniștrilor Sănătății.

Acum, Voiculescu se agață fără rușine de scaunul de ministru, deși în mandatul său au avut loc cele mai multe tragedii umane: pacienți arși de vii sau sufocați din lipsă de oxigen, bolnavi în stare gravă evacuați în miez de noapte, morți îngropați dezbrăcați în saci de plastic. Asta e „reforma nesimțită” pe care o face USR+. Principiile sunt bune doar pentru alții, niciodată pentru miniștrii lor!

Indiferent a cui este culpa penală pentru moartea celor trei pacienți de la Victor Babeș, trebuie să existe și o răspundere politică din partea celor care au păstorit acest sistem. Iar răspunderea politică cea mai mare trebuie să o suporte cel care conduce sistemul, adică ministrul Sănătății. Acesta e principiul pe care cei de la USR+ îl cereau cu vehemență atunci când erau în opoziție și aveau loc tragedii care șocau întreaga opinie publică (ex. demisia cerută de Voiculescu după tragedia de la Colectiv.

Culmea ironiei e că după incendiul de la Piatra Neamț, Voiculescu îi reproșa lui Nelu Tătaru exact ceea ce i se poate imputa lui acum în tragedia de la Victor Babeș: „Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent.”

Deci în viziunea lui Voiculescu din opoziție, Voiculescu-ministrul ar fi trebuit să verifice instalațiile de oxigen ca să nu se întâmple tragedia de la Victor Babeș!

Controlul pe care l-a anunțat Vlad Voiculescu imediat după tragedia de la Victor Babeș este exact tipul de măsură pe care îl critica insistent când era în opoziție: „periodic avem o nenorocire, de fiecare dată se constată că a lipsit un aviz, o hârtie, de fiecare dată se pornește o anchetă, de fiecare dată o bulă relativ agitată pe Facebook spune că trebuie să învățam ceva din asta și să nu lăsăm să treacă pe lângă noi și că politicienii trebuie să devină mai responsabili, câteva declarații politice, câteva zile mai târziu parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.” Și chiar așa s-a întâmplat după o altă tragedie, cea de la Institutul Matei Balș, când ministrul a mai făcut o anchetă, a povestit pe Facebook că trebuie să învățăm ceva din asta, dar nici până acum nu a prezentat un raport al acelei analize sau anchete – e ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

IN ACEASTĂ SITUAȚIE AM O SINGURĂ ÎNTREBARE PENTRU MINISTRUL VOCULESCU: TU CE ȚARĂ AI JURAT SĂ APERI? FIDELITATE CUI AI JURAT?

 

Deputat Radu Popa – Vicepreședinte PSD Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1