June 1, 2023
News Ticker

Liderul Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan! Inelul 2 de Centură al Târgoviștei va deveni realitate!

Asistăm, astăzi, la un moment cu adevărat istoric și la o premieră, în același timp, pentru județul Dâmbovița. Așa cum am promis încă din prima zi de mandat, Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște va deveni realitate, iar astăzi am avut bucuria de a prezenta studiul de prefezabilitate al DRUMULUI DE LEGĂTURĂ PENTRU CREȘTEREA ACCESIBILITĂȚII ÎN ZONA URBANĂ A MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE.

Vorbim de o variantă ocolitoare care va diminua foarte mult traficul prin comunele Aninoasa, Șotânga, municipiul Târgoviște, Dragomirești și Ulmi, dar va prelua și din transportul greu care tranzitează comuna Doicești.

Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Vom avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.

Inelul 2 de Centură va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Ca sume, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 751.101.646 lei. Peste 174.000.000 lei sunt pentru obținerea si amenajarea terenului. Cheltuielile pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului se ridică la 1.300.000 lei, iar pentru asistența tehnică și proiectare costurile sunt estimate la 14.450.000 lei.

Investiția de bază se ridică la aproape 572.000.000 lei, iar din aceasta, aproximativ 365.000.000 lei sunt pentru lucrări poduri, pasaje, noduri rutiere, viaducte și intersecții, iar valoarea lucrărilor la drum este de 158.000.000 lei.

Finanțarea propusă a lucrărilor va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructura Mare, bugetul de stat, bugetul local și alte surse legal constituite.

Am cerut să fie găsite cele mai bune soluții pentru că Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște este un proiect extrem de important pentru Dâmbovița, nu doar pentru reședința județului nostru.

Impactul economic al acestui drum de centură va fi unul uriaș. Vom crea toate condițiile pentru noi investiții, vom putea vorbi cu adevărat de zona metropolitană a Municipiului Târgoviște.

Corneliu Ștefan – Președinte Consiliul Județean Dâmbovița

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1