February 21, 2024
News Ticker

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan! Transparență în infrastructura rețelelor de apă/canal și deșeuri!

Cel mai mare proiect cu fonduri europene din județul Dâmbovița, în valoare de 320 de milioane de euro, merge înainte și are toată susținerea Consiliului Județean Dâmbovița.

În cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Consiliul Județean Dâmbovița și 52 de localități vor beneficia de reabilitarea, extinderea sau înființarea de rețele noi de apă și canalizare.

Caietele de sarcini pentru înființarea de surse de apă, stații de clorinare, stații de pompare și aducțiuni în 16 localități dâmbovițene au fost încărcate pe SICAP, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie licitate de firmele specializate în proiectarea și execuția unor lucrări de asemenea anvergură.

Un proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița este și reducerea numărului depozitelor neconforme şi creșterea gradului de pregătire pentru reciclarea deșeurilor.

În acest sens, Consiliul Județean Dâmbovița a semnat contractul de 1.000.000 de euro pentru realizarea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru un proiect gigant, de 70.000.000 de euro, „Sistem de management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița”.

Cu ajutorul fondurilor europene vom schimba, în totalitate, modul de colectare, selectare și reciclare a deșeurilor în județul Dâmbovița.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1