December 7, 2023
News Ticker

La Mulți Ani ! Târgovișteanca Sorana Cârstea a împlinit 31 de ani! Educația este la fel de importantă ca sportul!

Sorana Cîrstea, una dintre cele mai talentate jucătoare din actuala generație a tenisului românesc, a împlinit vârsta de 31 de ani.

Sorana Mihaela Cîrstea s-a născut în 7 aprilie 1990, la București. Sorana îşi aminteşte că de mică a ţintit notele mari la şcoală, deoarece părinţii i-au spus că educaţia este la fel de importantă ca sportul.

“Eu am început tenisul la 4 ani, imediat după ce împlinisem această vârstă, pe la sfârşitul lunii aprilie – începutul lunii mai. Iar primul turneu la care m-am dus a fost în septembrie acelaşi an, deci la numai câteva luni după aceea. Cred că nu am câştigat niciun “game” acolo, cred că am pierdut cu 6-0, dar am primit 30.000 de lei, premiul pentru cea mai tânără participantă. Şi acum mai am plicul cu bani şi o poză de atunci, de la premiu. Eram foarte mândră, ţin minte că mi se părea cel mai bun lucru din lume. Nu ştiu cât însemna atunci acea sumă, probabil că mi-ar fi ajuns pentru o ciocolată şi un suc. N-am uitat nici următoarea competiţie, la care am pierdut foarte greu, 6-5, 6-5, la copii se joacă până la 6. Iar de la 5 ani, ai mei au început să îmi filmeze meciurile, aşa că acasă am foarte multe meciuri de când eram mică.”, își amintește Sorana.

La data de 18 august 2009, Cîrstea era cea mai bine clasată tenismenă din România, aflându-se pe locul 23 în clasamentul WTA, după ce ajungea în sferturile turneului de la Roland Garros și Los Angeles. În august 2013, după finala de la Toronto, pierdută în favoarea Serenei Williams (poziția 1 WTA-general), ajungea pe locul 21 în clasamentul WTA general și locul 17 în clasamentul WTA anual.

În 12 decembrie 2020, Sorana Cîrstea a câştigat turneul ITF de la Dubai, primul titlu după 4 ani.

Sorana Cîrstea a câştigat turneul ITF de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după ce a învins-o în finală pe Katerina Siniakova (Cehia), cu 4-6, 6-3, 6-3.

Cîrstea (30 ani, 86 WTA), care trecuse în semifinale de slovena Polona Hercog (29 ani, 52 WTA), cap de serie numărul doi, a obţinut victoria în finală după aproximativ două ore (2h 2min.).

Sorana Cîrstea a fost recompensată cu un cec de 15.239 de dolari, dar cel mai important e că a urcat nu mai puţin de 15 locuri în ierarhia WTA, până pe locul 71 mondial. Sorana nu mai câştigase vreun titlu din anul 2016, atunci când s-a impus tot la un turneu ITF, Bertioga, mult mai slab cotat decât cel de la Dubai.

Sursa-Radio România

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1