Telegondola, la Târgoviște! Legătura între Curtea Domnească și Mânăstirea Dealu!


Turismul devine o componentă majoră a dezvoltării economice a Târgoviștei și Dâmboviței! Actuala administrație județeană și locală are în vedere un proiect finanțat prin fonduri europene pentru amplasarea unei Telegondole care va lega Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște de Mănăstirea Dealu din Aninoasa.

Am semnat Nota Conceptuala pentru Telegondola pe care am anunțat-o anul trecut, în incinta Curții Domnești. Împreună cu Primarul Municipiului Târgoviște, împreună cu Primarul Comunei Aninoasa, vom avea o discuție cu cei care vor căștiga licitația. În perioada următoare vom scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru telegondolă pe care vrem o realizăm, legăm Curtea Domnească de Mănăstirea Dealu, pe raza Comunei Aninoasa. Acest proiect va fi finanțat pe bani europeni, anul viitor, pe Axa de Turism, prin Programul Operațional Regional, prin Agenția de Dezvoltare 3 Sud Muntenia, din care facem și noi parte, Județul Dâmbovița“, a mărturisit Corneliu ȘtefanPreședintele Consiliului Județean Dâmbovița.

De remarcat , inițial, Telegondola ar fi trebuit lege și Dâmbovița MAL, însă, din rațiuni financiare (proiectul ar fi costat foarte mult), s-a renunțat la aceasta variantă.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1