October 2, 2022
News Ticker

171 de ani de existență, Jandarmeria Română! 11 ofiteri și subofițeri, avansați în grad, la Dâmbovița!

Sâmbătă, 3 aprilie , se împlinesc 171 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document care marchează întemeierea Jandarmeriei.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, un ofiţer și 10 subofițeri au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad. Plutonierului-major Sîrbu Valeriu-Petru i s-a conferit insigna onorifică “Jandarmul de onoare al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița”, subofițerul afirmând: “Aceasta reprezintă cea mai bună motivare pentru desfășuarea activităților în domeniul de specialitate, fiind mai valoroasă decât orice recompensă financiară”.

Totodată, unui număr de 23 de cadre militare (ofițeri și subofițeri) li s-a conferit “Distincția de serviciu,, pentru îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate.

Inspectorul şef, colonel Matei Viorel i-a felicitat pe toți cei recompensați pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfăşurată.

La mulți ani, Jandarmeria Română!

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1