December 4, 2023
News Ticker

Consiliul Județean Dâmbovița! Lucrările la DJ711 avansează în ritm susținut!

Pe drumul județean 711, care reprezintă unul dintre obiectivele Proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”, cod SMIS 117822, în prezent sunt în plină desfășurare lucrările prevăzute, al căror beneficiar este Consiliul Județean Dâmbovița.

Pentru a vedea modul în care se realizează aceste lucrări, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu – Direcția Tehnică și Florin Valeriu Gilia, șef serviciu în cadrul Direcției de Strategii, Programe și Investiții, s-au aflat astăzi pe teren, în trei localități din județ, în puncte unde sunt realizate activități de reabilitare și modernizare a DJ 711.

În sectorul intravilan Dobra, se așterne stratul de bază din mixtură asfaltică. Lucrările se încadrează în Lotul III al proiectului amintit – care urmărește reabilitarea DJ 711 pe traseul Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca, de la km 16+000 la km 35+350. La conferința de presă organizată la fața locului s-a aflat și primarul comunei Dobra, Daniel Cosmin Nica.

Președintele Corneliu Ștefan: „Este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, ce prevede reabilitarea și modernizarea a 62 km de drum județean, cu o valoare de peste 211 milioane lei. Ne aflăm în comuna Dobra, pe Lotul III – cu o valoare de aproximativ 50 milioane lei, în cadrul căruia 19 km de drum sunt într-un amplu proces de modernizare: strat de bază, alei carosabile, poduri și podețe și, nu în ultimul rând, crearea de alveole pentru stațiile de autobuz și devierea rețelelor de telecomunicații și de utilități. Din acest lot fac parte comunele Băleni, Dobra, Finta, Bilciurești și Cojasca, iar astăzi, aici, în Dobra, se toarnă stratul de bază pentru această porțiune de drum. Le mulțumesc pentru prezența la această conferință de presă domnului primar, dar și colegilor mei din aparatul tehnic – pentru sprijinul pe care îl dau acestui proiect. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și îi asigurăm pe locuitorii comunelor aflate de-a lungul acestui drum județean că vom termina la timp lucrările, ce se realizează cu finanțare europeană și cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița. Anul acesta, după aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, vom lansa, în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală, un parteneriat cu comuna Dobra. Vom avea patru proiecte în comun. Vom sprijini toate proiectele pe care domnul primar le-a gândit pentru localitatea Dobra și, nu în ultimul rând, vom finaliza și ultima porțiune, prevăzută pentru reabilitare și modernizare, a DJ 720A, Dobra – Mărcești – Finta, prin Societatea Drumuri și Poduri a Consiliului Județean Dâmbovița.”

Primarul Daniel Cosmin Nica: „Ne aflăm chiar la finalizarea tronsonului de asfalt din zona Dobra. Am avansat și cu lucrările la trotuare – în această privință ne-am înțeles foarte bine și cu firma constructoare, dar și cu cetățenii. Atât eu, cât și cetățenii suntem bucuroși că se realizează acest drum prin localitatea noastră. Mulțumesc consiliului județean pentru sprijinul pe care ni-l acordă în dezvoltarea localității. În termen de o lună, vom începe asfaltarea a 2,3 km de drumuri comunale, în cadrul unui parteneriat 50% consiliul județean, 50% consiliul local. Urmează un proiect de modernizare a șanțurilor pe drumurile comunale atât la Dobra, cât și la Mărcești. Avem un proiect în parteneriat cu consiliul județean pentru realizarea a două baze sportive la Dobra și, respectiv, la Mărcești. Vom avea și un proiect de modernizare a grădiniței din satul Mărcești.”

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1