USR – PLUS, Dan Mărgărit și Marius Calomfirescu! Proiect de Hotărâre în sprijinul HoReCa Târgoviște!


PROIECT DE HOTĂRÂRE PRIVIND SCĂDEREA TAXELOR TERASELOR RESTAURANTELOR ȘI BARURILOR
DE PE RAZA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE.

 

Prezentul proiect de hotărâre este transmis spre avizare și adoptare Consiliului Local al Municipiului Târgoviște.

Comisiile de specialitate sunt invitate să formuleze amendamente la proiectul de hotărâre şi să le depună la Serviciul Administraţie Publică Locală cel mai târziu în preziua şedinţei, pentru a fi transmise Secretarului General al Municipiului Târgoviște.

EXPUNEREA DE MOTIVE

LA PROIECT DE HOTĂRÂRE PRIVIND SCĂDEREA TAXELOR TERASELOR RESTAURANTELOR ȘI BARURILOR
DE PE RAZA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE.

Având în vedere :

Imposibilitatea folosirii spațiilor interioare datorită reglementărilor prinvind pandemia COVID 19, intrarea Târgoviștei în scenariul roșu, restricțiile privind distanțarea meselor din spațiul exterior, costurile mari generate de chirii, taxe și impozite și limitările legii au dus la pierderi mari și chiar închiderea multor operatori.

Problemele economice generate de evoluția pandemiei de COVID-19, presiunea și incertitudinile duc la efectele grave asupra HoReCa, creează probleme de existență a acestei industrii în Târgoviște.

În urma unor consultări cu cetățeni și operatori economici din Municipiul Târgoviște am ajuns la concluzia că supraviețuirea multora dintre aceștia în Municipiul Târgoviște este vitală pentru dezvoltarea turistică a orașului post-pandemie, dar și pentru confortul locuitorilor municipiului care pot beneficia în continuare de spații de relaxare în aer liber, generând o atmosferă plăcută și în același timp venituri importante pentru administrația locală atât prin taxele directe cât și prin impactul pe orizontală.

O scădere a taxelor locale pe mp. la 0.5 RON/mp pentru anul 2021 este simbolică și considerăm că va avea un impact minor în bugetul local, dar ar fi un sprijin direct, cu impact considerabil și un stimulent pentru operatorii economici aflați în dificultate cărora le va permite să rămână funcționali și le va crește încrederea în administrația Municipiului Târgoviște.

Precedente în țară: Primăria Brașov – 0,5 RON/mp, primăria Constanța, Cluj – scutire etc.

Sursa de finanțare: va fi identificată în bugetul pentru anul 2021 de către aparatul de specialitate al primarului. De exemplu: se pot reduce cheltuielile cu Zilele Orașului unde pot fi cooptați operatorii privați din oraș pentru a prelua o parte din presiunea asupra bugetului municipiului prin organizare de evenimente în parteneriat public-privat.

Prin urmare, vă rugăm, să luați în considerare cele de mai sus și să aprobați propunerea noastră sau să inițiați o alta mai potrivită dar care să vină în sprijinul târgoviștenilor: cetățeni și operatori economici din municipiu.

Veți avea oricând în noi parteneri în tot ceea ce ține de bunăstarea târgoviștenilor!

Cu stimă,

Consilieri locali USR PLUS

Dan Iulian Mărgărit

Marius Calomfirescu

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1