April 20, 2024
News Ticker

Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! La Mulți Ani, Poliția Română!

La mulți ani, Poliția Română!

An de an, ziua de 25 martie reprezintă pentru noi toți, atât marea sărbătoare creștină a Bunei Vestiri, cât și Ziua Poliției Române, amintind de faptul că icoana acestei mari sărbători creștine a fost inserată pe primul steag înmânat, în anul 1822, de către domnitorul Grigore Dimitrie Ghica, Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, şeful Poliţiei din acele timpuri.

Poliția Română este o instituție fundamentală a statului român care se bucură de încredere și respect, pentru că oferă ordine, demnitate și siguranță concetățenilor noștri, precum și cadrul adecvat bunei desfășurări a activităților cotidiene.

Între Arhiepiscopia Târgoviștei și Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița s-au stabilit profunde, trainice și stabile punți de comunicare, ceea ce face ca între cele două instituții să existe o frumoasă și bună colaborare și cooperare.

Avem în desfășurare numeroasele proiecte comune care au în vedere protejarea vieții și a demnității umane cum ar fi: eradicarea traficului de persoane și a consumului de stupefiante, ori combaterea violenței de orice fel. Buna organizare a sărbătorii Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, ori cu ocazia altor mari sărbători creștine anuale, reprezintă un alt exemplu de rodnică colaborare.

Pentru că aduc speranţă, încredere şi stabilitate, promovând ordinea, armonia şi buna înţelegere, atât Biserica, cât şi Poliția Română, sunt instituții fundamentale ale țării, deoarece protejează și sprijină buna dezvoltare a societății noastre.

Tuturor polițiștilor, mai ales acum, când se confruntă cu noi provocări din cauza pandemiei cu noul coronavirus, le doresc multă sănătate, pace şi bucurie.

La mulţi ani, Poliția Română!

Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1