February 22, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Acțiuni pentru siguranța cetățenilor, anti – Covid – 19!

Acțiuni desfășurate de polițiști, pe parcursul weekend-ului, pentru siguranța cetățenilor

În perioada 20-21 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu polițiști locali și jandarmi, au continuat acțiunile desfășurate pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, combaterea faptelor antisociale și a infracțiunilor, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, polițiștii au verificat 91 de operatori economici, 73 de operatori de transport, 642 de obiective/locații de interes (inclusiv 344 de restaurante, terase, sau fastfood-uri).

De asemenea, polițiștii au legitimat peste 5.400 de persoane, iar pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, forțele de ordine au aplicat 192 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 31.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 181 au fost pentru neportul măștii de protecție, iar alte 11 pentru nerespectarea normelor privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00—5:00.

Totodată, ca urmare a controalelor din trafic, polițiștii au verificat 624 de mijloace de transport persoane, dintre care 212 au fost autovehicule destinate transportului public în comun.

Reamintim cetățenilor că, în contextul epidemiologic actual, respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea virusului.

Vă reamintim și de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Exemple:

  • La data de 20 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari s-au sesizat cu privire la faptul că într-un imobil, de pe raza localității Bălteni, se desfășoară un eveniment privat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat 12 persoane care au fost sancționate contravențional cu amendă, în valoare de 6.000 de lei.
  • La data de 20 martie, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște s-au sesizat cu privire la faptul că într-un imobil, de pe raza comunei Aninoasa, se desfășoară o petrecere privată (aniversare). În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat 11 persoane care au fost sancționate contravențional cu amendă, în cuantum de 7.000 de lei.
Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1