October 6, 2022
News Ticker

Alternativa Dreaptă! Octavian Bjoza, după 15 ani de muncă silnică, demis de Guvernul Cîțu!

Demiterea de către premierul Cîțu a lui Octav Bjoza, din funcția de subsecretar la Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, funcție pe care o deține din anul 2014, reprezinta o gravă eroare!

Cunoscutul anticomunist, Octav Bjoza, este de asemenea și președinte al Asociației Foştilor Deţinuţi Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR).

Domnia sa a fost condamnat la 15 ani muncă silnică, 10 ani degradare civică și confiscarea totală a averii. A fost închis în centrele de detenție cele mai cumplite din țară: Codlea, Gherla, Galați, Brăila, Văcărești si Jilava. A trecut și prin lagărele de muncă din Balta Brăilei (Strâmba), Stoienești, Salcia, Delta Dunării, Periprava. A fost eliberat în 1962.

În decembrie 2014, Octav Bjoza a fost decorat de către Președintele Klaus Iohannis (aceasta fiind prima decorație acordată în calitate de Șef al Statului Român) cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler, recunoscând și onorând astfel “sacrificiul și curajul de care au dat dovada femeile și bărbații care au suferit și pierit pentru libertate în vremea comunismului și în zilele din decembrie ’89”.

Alternativa Dreaptă consideră că argumentele aduse de primul ministru demonstrează că acesta nu este ancorat în realitatea istorică a României și că ia decizii pripite, nefundamentate, puerile. Această demitere credem că mai afirmă și faptul că PNL are o poziție ambiguă față de condamnarea fermă a comunismului și a atrocităților comise în acea perioadă împotriva poporului român.

Alternativa Dreaptă solicită guvernului României ca OUG 31/ din 13 martie 2002 (privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război**), să fie completată cu interzicerea, de asemenea, a organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter comunist!

Sursa-Alternativa Dreaptă

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1