Quo Vadis, Erdogan?! Conferință la Universitatea Valahia Târgoviște – Departamentul de Istorie!


Centrul de Cercetare a Istoriei Relațiilor Internaționale și Studii Culturale „Grigore Gafencu” împreună cu Departamentul de Istorie al Universității „Valahia” din Târgoviște au deosebita plăcere de a vă invita joi, 18 martie 2021, ora 16, la conferința intitulată Quo Vadis, Erdoğan?, susținută de Prof. Adrian Mac Liman de la Madrid, care-și propune să detecteze resorturile evoluțiilor din Turcia la aproape 20 de ani de când Recep Tayyip Erdoğan ocupă pozițiile cele mai importante de pe eșichierul politic al țării, în calitate de președinte începând cu anul 2014, și de prim-ministru în perioada 2003-2014.

Adrian Mac Liman este un profesor și jurnalist spaniol de origine română stabilit la Madrid. Specializat în complexele problematici ale Orientului Mijlociu și Apropiat, Prof. Liman s-a numărat printre cei dintâi cercetători occidentali care au atras atenția asupra transformărilor radicale pe care Recep Tayyip Erdoğan intenționa a le aplica din postura de șef al statului turc. Adrian Mac Liman a fost corespondent de război în Cipru, a asistat în calitate de jurnalist la căderea șahului în Iran, a fost trimis special al cotidianului La Vanguardia în timpul invaziei Libanului de către trupele israeliene în anul 1982, a fost corespondent la Ierusalim pentru El Independiente, l-a intervievat pe Osama bin Laden, figura politică care va deveni cel mai cunoscut terorist al planetei. Este autorul mai multor cărți despre Orientul Mijlociu și Mediterana de Est, precum Turquía: un país entre dos mundos, Barcelona: Flor de Viento, 2005 (împreună cu Sara Núñez de Prado), Vía dolorosa: Palestina en el tercer milenio, Barcelona: Flor del viento, 1999; Palestina: de la nación de refugiados al estado nación, Madrid: Popular, 1995 etc. De asemenea, este membru al Grupului pentru studii mediteraneene al Universității Sorbona din Paris.

A publicat, de curând, o istorie a Turciei (Breve historia de Turquía, Madrid Los Libros de la Catarata, 2019), care a cunoscut un ecou larg în mediile intelectuale și ale specialiștilor în domeniu și constituie baza conferinței pe care o va susține la Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

https://www.casadellibro.com/libro-breve-historia-de-turquia/9788490976531/9198018

Interviul oferit TVR după publicarea cărții despre istoria Turciei:

http://stiri.tvr.ro/exclusiv-lumea-azi-incotro-se-indreapta-turcia—interviu-cu-primul-corespondent-la-washington-al-ziarului-spaniol-el-pais–jurnalistul-de-origine-romana-adrian-mac-liman_845247.html#view

 

Conferința va putea fi accesată pe platforma ZOOM, la adresa:

https://zoom.us/j/91496085720?pwd=QzZmZGt0YXdSOFF6c2FyK3AyeDJlZz09

Meeting ID: 914 9608 5720

Passcode: 140631

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1