April 20, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Tinerii promovează arta tradițională și filantropia!

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, duminică, 14 martie 2021, la Parohia Vulcana Băi din Arhiepiscopia Târgoviștei s-au finalizat activitățile cu caracter cultural-filantropic organizate în cadrul Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” de cei 30 de tineri din grupa de cateheză parohială, coordonați de preoții George Săvulescu și Claudiu Ionescu, în parteneriat cu 15 tineri din Parohia Ortodoxă Română ,,Sf. Ierarh Niceta de Rimensiana”, Spania,  Protoieria Vitoria-Gasteiz, Localitatea Castro Urdiales, Provincia Cantabria, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, îndrumați de Pc. Pr. Mădălin Șelaru.

Tinerii participanți la proiect au organizat un târg tradițional de Mărțișor la care au valorificat obiecte artizanale tradiționale lucrate în cadrul atelierelor de creație derulate la biserică în perioada februarie-martie, sprijinind astfel patru familii cu situație materială dificilă, cărora le-au fost oferite piese de mobilier, aparatură electrocasnică, îmbrăcăminte și jucării.

Concursul Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, dedicat anului omagial al pastorației românilor din afara României, a reunit peste 1.500 de tineri din 55 de parohii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei și din comunitățile ortodoxe ale diasporei românești din întreaga lume, activitățile din cadrul proiectului fiind promovate pe pagina eparhială de Facebook denumită „Biserica-familia românilor de pretutindeni. Concurs în Dâmbovița”, care a înregistrat până acum peste 170.000 de accesări.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1