September 17, 2021
News Ticker

Consiliul Județean Dâmbovița se alătură Programului Național Vinerea Verde!

Consiliul Județean Dâmbovița se alătură programului național „Vinerea verde”, lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care va debuta vineri, 12 martie 2021, în toate orașele țării, și prin care angajații sunt încurajați să opteze pentru moduri de deplasare alternative, cu emisii periculoase cât mai scăzute sau zero (biciclete, trotinete electrice, mersul pe jos), astfel încât, în ziua de vineri a fiecărei săptămâni, minimum un sfert din angajații instituțiilor publice să adere la această inițiativă verde, în favoarea mediului înconjurător și a sănătății publice.

Președintele Corneliu Ștefan susține acest program de mediu și invită instituțiile publice să se alăture acțiunii „Vinerea verde”, ale cărei rezultate vor însemna reducerea poluării aerului, o sănătate publică mai bună și o calitate a vieții mai bună.

La nivel mondial, dintre factorii de mediu, poluarea aerului este cel mai important factor de risc pentru sănătatea publică. Țara noastră se confruntă și ea cu problema poluării aerului în mediul urban, care afectează sănătatea populației și calitatea vieții. Această provocare este cu atât mai însemnată cu cât transportul cu mașina personală a devenit o soluție de deplasare zilnică.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1