December 2, 2023
News Ticker

Peste 1500 de participanți! Concursul pentru tinerii din Arhiepiscopia Târgoviștei, aproape de final!

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în perioada 1-9 martie 2021, în Arhiepiscopia Târgoviștei au continuat activitățile din cadrul Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” dedicat Anului omagial al pastorației românilor de pretutindeni.

La nivel Eparhial, în proiect sunt înscrise 55 de parohii, care s-au înfrățit cu parohii românești de pe întreg mapamondul: 17 din Spania, 14 din Italia, 6 din Germania, 3 din Belgia, câte 2 din Japonia și Brisbane (Australia), și câte una din SUA, Canada, Elveția, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Ucraina, Serbia și Republica Moldova.

Comunitățile de tineri ortodocși din țară au adunat 809 tineri, iar cele din diaspora 701, reușind, prin intermediul activităților desfășurate în parteneriat, să diminueze criza spirituală și dificultățile materiale din societatea contemporană secularizată, să vindece rănile provocate de fenomenul migrației și să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor afectați de aceasta.

Proiectul catehetic a intrat în ultima fază de realizare a portofoliilor, data limită pentru depunerea acestora la protoierii fiind 15 martie 2021. Toate activitățile din cadrul proiectului pot fi urmărite și apreciate pe pagina eparhială de Facebook denumită „Biserica-familia românilor de pretutindeni. Concurs în Dâmbovița”, care a înregistrat până acum peste 150.000 de accesări.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1