May 28, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Vizită Pastorală a Mitropolitului Nifon în Protoieria Pucioasa!

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Pc. Pr. Vicar Ionuț Ghibanu, Pc. Pr. Cons. Victor Drăghicescu și Pc. Pr. Cons. Larian Vlădulescu, a efectuat, marți, 9 martie 2021, o vizită pastorală în Protoieria Pucioasa.

Mitropolitul Nifon a mers, mai întâi, la biserica Parohiei Berivoiești, unde se efectuează lucrări de pictură, după care a evaluat stadiul construcției capelei Spitalului din Pucioasa.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa a ajuns la Mănăstirea Viforâta, unde se află în curs lucrări de consolidare a bisericii mănăstirii, de restaurare a picturii și componentelor artistice, precum și lucrări de extindere și modernizare la trapeza și bucătăria complexului monahal.

Aici, Mitropolitul Nifon a îndrumat pe toți cei responsabili de acest amplu proiect european să utilizeze cele mai bune soluții pentru optima și rapida finalizare a lucrărilor aflate în derulare la importantul monument istoric eparhial.

Reamintim că proiectul derulat la Mânăstirea Viforâta se desfășoară prin POR 2014-2020, Axa prioritară 5. Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. 5.1. Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural/ Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1