February 25, 2024
News Ticker

Covid – 19, Dâmbovița! 2 Centre de Vaccinare, la Băleni și Răzvad, cu tipul de vaccin Modena!

La nivelul județului Dâmbovița vor fi deschise, începând cu data de 15 martie a.c, 2 centre de vaccinare, la nivelul UAT-urilor Băleni și Răzvad, cu tipul de vaccin Moderna.

 

73 de noi cabinete de vaccinare pentru vaccinul produs de compania Moderna

Începând de astăzi, 10 martie, 73 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna.

Procesul de vaccinare va începe din data de 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Astfel, în aceste cabinete se pot vaccina zilnic peste 4.300 de persoane.

Distribuția celor 73 de fluxuri la nivel național se va face în 24 de județe din țară și în municipiul București, astfel: Arad (5), Argeș (3), Bacău (4), Bihor (3), Bistrița-Năsăud (3), Botoșani (3), Brașov (2), Caraș-Severin (2), Constanța (4), Covasna (1), Dâmbovița (2), Galați (3), Giurgiu (2), Harghita (1), Hunedoara (3), Ialomița (2), Ilfov (4), Neamț (2), Olt (2), Prahova (2), Satu Mare (2), Suceava (4), Timiș (5), Tulcea (1), Vrancea (3) și în municipiul București (5).

Acestea funcționează atât în centrele de vaccinare deja existente, cât și în alte locații identificate de către autoritățile locale/județene.

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

***

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

www.vaccinare-covid.gov.ro, #ROVaccinare

Actualizare zilnică privind evidența persoanelor vaccinate la nivelul județului Dâmbovița:

 

 

  1. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, numărul persoanelor vaccinate în ziua precedent, 9 martie 2021:
  • Persoane vaccinate cu prima doza : 910
  • Persoane vaccinate cu a doua doza: 42
  • Total persoane vaccinate : 952

Repartizarea pe cele 5 centre de vaccinare din unitățile spitalicești, respectiv pe cele 7 centre comunitare de vaccinare:

 

Târgoviște: –                  doza 1: 211 persoane
–                  doza 2: 15 persoane
–                  doza 1 și doza 2: 226 persoane
Titu: –                  doza 1: 59 persoane
–                  doza 2: 11 persoane
–                  doza 1 și doza 2: 70 persoane
Moreni: –                  doza 1: 67 persoane
–                  doza 2: 9 persoane
–                  doza 1 și doza 2: 76 persoane
Găești: –                  doza 1: 80 persoane
–                  doza 2: 4 persoane
–                  doza 1 și doza 2: 84 persoane
Pucioasa: –                  doza 1: 69 persoane
–                  doza 2: 3 persoane
–                  doza 1 și doza 2: 72 persoane
Centrul “Arlechino”:

(Târgoviște)

–                  doza 1: 109 persoane
–                  doza 2: 0 persoane
–                  doza 1 și doza 2: 109 persoane
Centrul “Împreună vom reusi”

(Târgoviște)

–                  doza 1: 55 persoane
–                  doza 2: 0 persoane
–                 doza 1 și doza 2: 55 persoane
Centrul de vaccinare Răcari –                  doza 1: 80 persoane
–                  doza 2: 0 persoane
–                 doza 1 și doza 2: 80 persoane
Centrul Comandamentul Bazei 1 Logistica teritorială –                  doza 1: 0 persoane
–                  doza 2: 0 persoane
–                 doza 1 și doza 2: 0 persoane
Centrul de vaccinare Aninoasa –                  doza 1: 60 persoane
–                  doza 2: 0 persoane
–                 doza 1 și doza 2: 60 persoane
Centrul de vaccinare Cornești –                  doza 1: 60 persoane
–                  doza 2: 0 persoane
–                 doza 1 și doza 2: 60 persoane
Centrul de vaccinare Corbii Mari –                  doza 1: 60 persoane
–                  doza 2: 0 persoane
–                 doza 1 și doza 2: 60 persoane

 

  1. Numărul persoanelor vaccinate în total de la debutul campaniei de vaccinare ( 4 ianuarie – 9 martie 2021):
  • Total persoane vaccinate: 24.795
  • Total persoane vaccinate cu o singură doză: 12.221
  • Total persoane vaccinate complet (doza 1 și doza 2): 12.574
  • Total doze efectuate: 37.369

 

Pentru înscrierea tuturor categoriilor de persoane prioritizate a fi vaccinate împotriva COVID-19 în etapa I și a II-a este necesară programarea pe platforma online creată în acest sens (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro).

De asemenea, vă reamintim numărul unic, pus la dispoziție cetățenilor la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, în colaborare cu personal din cadrul MApN:  021/ 414 44 45, care poate fi apelat din toate reţelele de telefonie mobilă şi este operabil 24 de ore din 24.

 

 

nouă tranșă de vaccin AstraZeneca sosește în România

103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în data de 11 martie la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

– Centrul Național de Stocare București: 27.600 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 12.600 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 11.500 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iași: 16.000 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 10.900 doze.

 

Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

*

La data de 8 martie, în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricției de vârstă. Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice și persoanele cu dizabilități. GUVERNUL ROMÂNIEI COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19

Website: https://vaccinare-covid.gov.ro/ | Email: contact@vaccinare-covid.gov.ro

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1