February 23, 2024
News Ticker

City Manager -ul Târgoviștei, revoltat! Cu banii în cont, Ministrul Transporturilor refuză să reliciteze DN 71!

In urma cu cateva saptamani imi manifestam temerile legitime cuprivire la tragerea pe linie moarta a executiei largirii pe patru benzi a DN71 Targoviste-Baldana. Practic, un proiect VITAL pentru dezvoltarea judetului Dambovita și al municipiului Targoviste la care se lucrase în ultimii ani, care trecuse de toate etapele si avizele posibile si imposibile precum si de exproprieri, care avea finantarea de 120 mil lei asigurata din bugetul de stat fusese considerat “demodat”, “desuet”, “neviabil” de către actualul ministru al transporturilor.

Intr-o miscare demna de un ninja care arunca cu petarde pentru a disparea apoi in fum, ministrul a lansat atunci “ideea” unui “drum expres”, modern, care sa rezolve problema traficului dintre Targoviste și Bucuresti. Fara a spune finantarea, fara a da termene, fara a vorbi de costuri, de avize, de studii, de racordarea la utilitati sau de exproprieri….

Multi oameni de buna credinta au muscat momeala….Credeau ca“neprihanitii” ajunsi in inalte functii de conducere in stat vor rezolva, în sfarsit, probleme ce persista de ani….Nu am avut niciun fel de emotii ca totul este o mare cacealma, minciună propagata de diverse medii și prin diversi prieteni, repet, de buna credinta dar rupti de realitate. Ieri a venit si confirmarea faptului ca totul a fost o minciuna sfruntata, o poveste ieftina de adormit copiii.

Concret, in bugetul de stat pe care coalitia aflata la guvernare l-a aprobat in parlament, NU ESTE PREVAZUT NICIUN LEU pentru vreun studiu de prefezabilitate la ACEST obiectiv de investitii. Nu vorbesc de studiu de fezabilitate, avize, exproprieri. De proiectare sau executie. Nu! Vorbesc de o banala finantare care sa arate ca exista macar intenția unui drum expres… Si uite-asa, cu banii in cont, Ministrul Transporturilor refuza sa re-liciteze largirea la patru benzi a DN 71 Targoviste- Baldana si pune cruce definitiv dezvoltarii si prosperitatii judetului si Targovistei.

Nu stiu voi cum va simtiti dar este pentru prima data cand, după multi ani, am o lehamite majora fata de cei care ne conduc, raportat strict la cum trateaza problemele dambovitenilor si ale targovistenilor…

Gabi Boriga – City Manager – ul Târgoviștei

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1