September 28, 2022
News Ticker

Sorin Stoica, directorul DSP Dâmbovița! Recomandăm populației să se vaccineze împotriva gripei!

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon al  circulaţiei virusului gripal,

recomandăm populaţiei să se vaccineze împotriva gripei, deoarece vaccinarea reprezintă în continuare cea mai bună metodă de limitare a îmbolnăvirilor. Vaccinul antigripal oferă cea mai bună protecţie împotriva gripei sezoniere şi reduce semnificativ răspândirea virusurior gripale.

Ministerul Sănătăţii a aprobat extinderea campania de vaccinare antigripală gratuită 2020-2021 pentru toate grupele populaţionale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc, şi de aceea, toate persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei, se pot adresa medicului de familie.

Până la acest moment, în judeţul Dâmboviţa  au fost administrate un număr de 82836 de doze şi există un stoc disponibil de 17256 de doze.

De la debutul perioadei de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate 918 cazuri de infecţii acute respiratorii, din care 68 de cazuri internate şi 173 de pneumonii, pentru 41 dintre acestea impunându- se internarea.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1