February 25, 2024
News Ticker

Ionuț Săvoiu, Vicepreședinte PSD Dâmbovița! Sume derizorii prevăzute în Buget pentru DN 7 și DN 71!

Derizorii ! Așa califică liderul PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, sumele prevăzute în Bugetul de Stat pentru reabilitarea și modernizarea DN 7 și DN 71, proiecte vitale pentru dezvoltarea Județului Dâmbovița.

Sumele prevăzute in bugetul pe anul 2021 pentru proiectele de modernizare a DN7 Bâldana – Titu și DN71 Bâldana – Targoviște – Sinaia sunt derizorii.

Cca. 2 mil RON pentru DN7 si cca. 7 mil RON pentru DN71. Praf in ochii dambovițenilor din partea coaliției de guvernare sau încercarea acestora de a consfinți si prelungi starea de blocaj în care ne aflam de ani buni la contractarea lucrarilor. In rest este vorba peste 211 mil RON la Baldana – Titu și peste 1.500 mil RON la Bâldana – Sinaia asigurați din fonduri europene nerambrsabile doar în credite angajament care cu actual ritm nu vor mai ajunge in județ în cadrul actualului Programului Operațional Infrastructura Mare .

Daca i-ar interesa cu adevarat soarta economica a acestui judet, în timp ce filozofează pe marginea solutiilor tehnice ale proiectului de modernizare a DN71, mai bine ar accelera formalitatile de contractare pentru Baldana – Titu si Targoviște – Sinaia și ar clarifica situația contractuală de la Bâldana – Tâgoviște. Ar fi deasemenea important ca Guvernul actual să aprobe cu celeritate HG-ul expropierilor pentru DN71 care se afla in dezbatere publica pe site-ul Guvernului din martie 2020. Tot la fel de important ar fi să răspunde pozitiv solicitării din ianuarie a Președintele Corneliu Stefan făcută în numele acestui județ pentru asocierea CJ Dambovița cu CNAIR în vederea realizării din fonduri europene conform OUG101/2020 a variantelor de ocolire pentru Targoviște si de pe traseul DN71 la Fieni-Pucioasa si la Racari incluzand aici si intravilanele Contesti si Tartasesti.“, a mărturisit Ionuț Săvoiu – Consilier Județean și Vicepreședinte PSD Dâmbovița, ex – deputat PSD Dâmbovița și fost Administrator Public al Județului Dâmbovița, Președinte Interimar PSD Titu și Președitele Uniunii Geodezilor din România.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1