May 29, 2024
News Ticker

Costin Cozma, consilier local PSD Târgoviște! Preaviz pentru salariații de la COS!

În calitate de consilier local, aș dori să tratăm subiectul Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște.

Zilele trecute, am aflat de la președintele Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, că:

“1. Administratorul judiciar al COS Târgoviște, anunță că șomajul tehnic se va prelungi doar pana la data de 22 februarie 2021, după care va emite decizii de preaviz. Asta înseamnă ca dacă statul nu preia activele productive ale COS Târgoviște, in cca o lună de zile, salariații vor pleca definitiv în şomaj.

  1. Timpul ne presează și este momentul ca oamenii de onoare să declare public propria poziție față de COS Târgoviște, salariații combinatului, Târgoviște și dâmbovițeni… ÎNTR-UN MOD SIMPLU ȘI ÎN CUVINTE PUȚINE….fară lozinci și declarații stufoase și inutile!”

Anul trecut, în plină campanie electorală, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, anunța că a rezolvat situația celor peste 1000 de angajați ai COS-ului.

Aici, există o contradicție în termeni.

Nicoale Dragodănescu cere ca oamenii de onoare să-și declare public poziția față de combinat, dar eu spun că onoarea și liderul PML, cel puțin în acest caz, al oamenilor de la COS, nu au nicio legătură.

Ar trebui să iasă acum liderul liberal și să le spună cum s-a folosit de problemele lor pentru aș-i crea capital de imagine, să le spună deschis, în față, că a avut nevoie doar de voturile lor.

A ieșit Virgil Guran, în noiembrie anul trecut, și a declarat: “Guvernul nu doar că a salvat locurile de muncă ale celor 1200 de salariați, care riscau să rămână pe drumuri, dar a anunțat intenția fermă de a repune pe picioare COS.” Mai spunea domnul Guran “că va redeveni o companie performantă, capabilă să genereze beneficii pentru comunitate și pentru economia națională în ansamblu.

Dragi dâmbovițeni, am început cu COS Târgoviște, dar nu ne oprim aici! Programul de guvernare al PNL este șansa de dezvoltare pe principii sănătoase.”

Da, ați început să puneți și Combinatul, și România pe picioare, domnule Guran.

Mulțumită dumneavoastră, se vor emite decizii de preaviz pentru cei care au mai rămas la Combinat.

De asemenea, în calitatea dvs. de senator, vă aduceți aportul la politicile de austeritate care vor afecta și județul Dâmbovița.

Pe de altă parte, aș dori să-i transmit domnului Guran să nu își uite parola de la contul de Facebook. Pagina sa de socializare este singurul lucru care îl mai leagă de Dâmbovița.

Nu a trecut o singură dată să discute cu colegii săi parlamentari dâmbovițeni despre nevoile și proiectele benefice acestui județ.

A mințit în campanie, a luat voturile, și-a pus bocceluța în spate și a plecat. Îl vor mai vedea dâmbovițenii peste 4 ani, la următoarele alegeri.

Costin Cozma – consilier local PSD Târgoviște

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1