May 29, 2024
News Ticker

Biserica – Familia Românilor de Pretutindeni! Concurs pentru tinerii din Arhiepiscopia Târgoviștei!

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în Arhiepiscopia Târgoviștei se desfășoară Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, care se înscrie în seria manifestărilor culturale și educaționale dedicate Anului omagial al pastorației românilor din afara României, în Patriarhia Română.

Concursul catehetic are scopul de a contribui la crearea unor legături sau înfrățirea între comunitățile din țară și cele din diaspora, prin conștientizarea rolului activ pe care îl are Biserica în viața familiei și a comunității. Sub coordonarea preoților, profesorilor de Religie și a altor educatori creștini, echipele parohiale de tineret de la cele 55 de parohii înscrise la concurs realizează proiecte cu caracter cultural-filantropic, în colaborare cu tineri de la parohii ortodoxe din Europa, Asia, Australia, SUA și Canada.

Portofoliile realizate la parohii vor fi evaluate și premiate la protopopiate în perioada 22-30 martie 2021, iar cele mai bune lucrări vor fi selectate pentru o competiție eparhială, la care se vor oferi alte premii. Câștigătorul locului I, la nivelul Eparhiei, va fi premiat și la Catedrala Patriarhală din București, în data de 21 mai 2021.

La concursul catehetic de anul trecut, denumit „Iubirea lui Hristos în familia mea”, au participat 775 de tineri, Arhiepiscopia Târgoviștei oferindu-le tuturor diplome și premii.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1