May 22, 2024
News Ticker

Ciprian Prisăcaru, Președinte AJF Dâmbovița! Suntem pregătiți să demarăm competițiile!

⁉️🎙⚽ Interviu cu președintele AJF Dâmbovița, prof. Ciprian Prisăcaru

A trecut prima lună ca președinte al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița. Sunteți în graficul stabilit pentru perioada de debut a mandatului?

Nici nu mi-am dat seama când a trecut. Da, suntem în grafic. Am igienizat sediul, i-am dat un aer proaspăt, am adoptat toate regulamentele, am lucrat la transparență și am urcat pe site-ul asociației statutul, regulamentele, toate formularele, am adoptat decizii importante cu privire la sezonul competițional următor, am reorganizat toate comisiile, inclusiv pe cea de arbitri, am stabilit testarea și un concurs pentru observatori în vederea reîmprospătării lotului, am reorganizat procedurile de lucru, am înființat o pagină de Facebook, care este foarte activă, și am finalizat analiza situației în care este asociația la acest moment.

Ce v-ați propus pentru următoarea lună la AJF Dâmbovița?

Să finalizăm procedura de vizare a carnetelor de legitimare și să încheiem demersurile pentru pregătirea următorului sezon, pentru toate echipele. Sunt multe lucruri rămase nerezolvate. De asemenea, luna aceasta vom demara formarea bazei de date electronice, în care vor fi încărcate datele tuturor jucătorilor legitimați, îi vom fiscaliza pe toți observatorii, dar vom întocmi și o bază de date destinată asociațiilor și cluburilor sportive afiliate. După cum probabil știți deja, conform unei decizii a Comitetului Executiv din anul 2019, începând din martie 2021, echipele care nu au personalitate juridică și Certificat de Identitate Sportivă eliberat de M.T.S., nu se vor putea înscrie in Liga 4.

Cum au răspuns cluburile afiliate la metodele de lucru implementate? Au manifestat interes pentru formalitățile legate de vize și transferuri?

Cluburile au răspuns foarte bine. Cred că majoritatea a dorit un mod de lucru transparent, bine organizat și cu un mod decizional echilibrat. Un lucru este clar, activitatea va fi bine și strict reglementată, lucrurile nu se vor mai face pe la colțuri și nu se vor mai baza pe promisiuni neregulamentare. Cred că este clar pentru toată lumea că punem accent pe organizare, disciplină și sprijin reciproc.

A fost definitivată structura Comisiei Județene de Arbitri?

În proporție de 95% lucrurile sunt clarificate și la C.J.A. Domnul Dorel Popa a început în forță și este conștient că întreaga echipă are o misiune dificilă. AJF Dâmbovița are nevoie de aproximativ 130 de arbitri, iar în acest moment nu știu dacă putem aduna 60. Vor urma și acolo schimbări ale modului de lucru, cu obiective și termene clare. Am încredere în echipa de la C.J.A. și voi sta alături în toate activitățile. Totodată, le transmit foștilor arbitri, care doresc să pună un umăr la această activitate și să ajute prin experiența dumnealor, să ni se alăture. Până pe 23 februarie este deschisă procedura de înscriere la concursul pentru observatori.

Credeți că fotbalul amator își va relua activitatea în primăvară?

Îmi doresc enorm acest lucru și sunt optimist, însă, din păcate, decizia nu este la noi, ci la nivel guvernamental. Federația face lobby puternic și cred că cei care conduc destinele sportului trebuie să fie conștienți de nevoia de a relua competițiile și la acest nivel. Riscăm să pierdem actorii principali, sportivii, arbitrii, antrenorii, iar această activitate trebuie să revină, să le oferim oamenilor posibilitatea de a face sport și socializare. Ce vă pot spune este că noi suntem pregătiți din toate punctele de vedere și, la o eventuală decizie pozitivă, vom demara competițiile.

Sursa- AJF Dâmbovița

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1