April 12, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Instalare de nou Protopop și Vizită Pastorală la Biserici nou zidite în Protoieria Titu!

În prezența preoților din Protoieria Titu, joi, 11 februarie 2021, în biserica Parohiei Sălcuța, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba hirotesiei întru protoieru și a instalat în funcție pe Pc. Pr. Vasile Gabriel Voicilă.

În cadrul ceremoniei, noul protopop a primit crucea pectorală și brâul roșu, ca însemne statutare ale slujirii sale, și a fost prezentat noul secretar al protoieriei, Pc. Pr. Nicolae Anghel.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit fostului protopop, Pr. Larian Vlădulescu, pentru frumoasa și rodnica sa activitate, îndemnându-l pe noul protopop să intensifice activitatea pastoral-misionară și socială-filantropică, în special la nivel parohial, mai cu seamă acum, când lumea noastră se confruntă cu provocările create de noua pandemie și fiecare avem datoria de a contribui la eradicarea ei. De asemenea, Înaltul Ierarh a îndemnat la o mai dinamică activitate cu privire la catehizarea tinerilor și la implicarea lor în viața misionară a Bisericii.

Noul protopop, Pr. Vasile Gabriel Voicilă, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru încrederea acordată, evocând câteva din provocările curente ale activității protoieriei, dar și dezideratele sale, la început de drum, manifestându-și încrederea în eficientizarea activității instituționale.

La eveniment, a luat parte și primarul orașului Titu ca simbol al bunei colaborări cu noul protopop și continuare a susținerii proiectelor ecleziale.

Mitropolitul Nifon a vizitat, apoi, șantierul noii bisericii de la Crovu, unde i-a fost prezentat stadiul lucrărilor, după care a mers la Parohia Ilfoveni, unde au fost evaluate lucrările de pictură. Pentru ambele, Înaltpreasfinția Sa a oferit îndrumările necesare pentru rapida, necesara și buna finalizare a acestor lucrări.

Înaltul Ierarh a fost însoțit de Pc. Pr. Ionuț Adrian Ghibanu – Vicar Eparhial, de Pc. Pr. Larian Vlădulescu – Consilier Eparhial și de Pc. Pr. Alin Ștefan – Secretar Eparhial.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1