Jandarmeria Dâmbovița! 11 februarie – Ziua Europeană a Numarului Unic de Urgență 112!


Peste 100 de intervenții gestionate de jandarmii dâmbovițeni în anul 2020, în urma apelurilor la numărul unic de urgență 112.

Intervenția pentru salvarea turiștilor aflați în dificultate în zona montană, aplanarea unor stări conflictuale sau înlăturarea pericolului provocat de animale și insecte reprezintă principalele solicitări la care au răspuns jandarmii dâmbovițeni în urma apelurilor la 112.

Pe parcursul anului 2020, jandarmii au acționat în peste 100 de situații, iar intervențiile pentru soluționarea acestora au fost gestionate cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

112 se folosește pentru a solicita gratuit serviciile specializate de intervenție (ambulanță, SMURD, jandarmi, poliție, pompieri) din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă. Prin intermediul acestui număr unic se asigură asistență imediată în situații de urgență, în care este pusă în pericol viața, integritatea, sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică/ privată sau mediul.

Vă reamintim că apelarea abuzivă sau falsă a numarului unic de urgență 112 se sancţionează cu amendă contravenţională conform prevederilor legale.

La nivel european, data de 11 februarie marchează Ziua Numărului Unic de Urgență 112.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1