January 27, 2022
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Instalare de nou Protopop la Găești și vizită pastorală la noua Catedrală!

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit rânduiala hirotesiei întru protopop și a  instalat luni, 8 februarie 2021, pe Pc. Pr. Valeriu Gheorghe în funcția de Protopop al Protoieriei Găești. Ceremonia s-a desfășurat la biserica parohială „Sf. Ioan” din Găești, în prezența preoților din protoierie. În cadrul slujbei de hirotesie, noul protopop a primit crucea pectorală și brâul roșu, ca însemne statutare. De asemenea, Pc. Pr. Ionuț Bejan, Secretarul Protoieriei Găiești, i-a fost acordat Ordinul eparhial „Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești”, pentru osârdia și abnegația sa întru slujirea Biserici noastre străbune.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a mulțumit fostului protopop Marius Stan pentru tot ceea ce a realizat în cadrul mandatului său administrativ, dorindu-i mult succes în noua misiune ce i-a fost încredințată. Înaltul Ierarh a evidențiat permanenta nevoie de înnoire spirituală pentru intensificarea misiunii pastorale, evocând faptul că împlinirea datoriei clericale reprezintă o necesitate permanentă de slujire, care dă credibilitate mărturiei evanghelice și se constituie într-un exemplu demn de urmat de credincioșii din fiecare comunitate. De asemenea, a încurajat preoții să susțină eforturile generale de limitare și eradicare a noii pandemii, precum și ajutorarea celor care suferă direct sau indirect din cauza acestei provocări a timpului nostru.

Noul protopop a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru încrederea acordată, accentuând dorința de a-și îndeplini responsabilitățile acordate, împreună cu preoții din protoierie, astfel încât activitatea eclezială să cunoască o necesară dinamizare.

Înaltpreasfinția Sa a vizitat apoi noua Catedrală din Găești unde, împreună cu Primarul și Viceprimarul orașului, a evaluat stadiul lucrărilor și a oferit îndrumări cu privire la optima lor finalizare.

De asemenea, Mitropolitul Nifon a vizitat Parohia Viișoara unde i-a fost prezentată situația șantierului de pictură, dimpreună cu dinamica pastoral-misionară curentă a acestei comunități.

Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de Pc. Pr. Ionuț Adrian Ghibanu – Vicar Eparhial, de Pc. Pr. Larian Vlădulescu – Consilier Eparhial și de Pc. Pr. Alin Ștefan – Secretar Eparhial.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1