May 30, 2023
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Polițiștii de Prevenire, în vizită la Clubul Pensionarilor Târgoviște!

Pe parcursul zilei de ieri, 4 februarie, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea respectării modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost organizate 39 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 322 de obiective/locații de interes și au fost legitimate peste 2 800 de persoane.

De asemenea, polițiștii au verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare, documentele justificative necesare deplasărilor de la domiciliu sau locuință în intervalul orar 23:00-05:00, precum și portul măștii de protecție de către toate persoanele în spațiile publice închise/deschise.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiologic actual, echipele de control au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4500 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 303 mijloace de transport, 111 dintre acestea fiind destinate transportului public în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie, pe raza întregului județ.

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1