March 28, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Alături de elevi, de Ziua Internațională pentru Nonviolența în Școli!

Pentru a marca Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală, sărbătorită în fiecare an, la data de 30 ianuarie,  polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului pentru Siguranță Școlară au organizat o întâlnire în mediul online cu elevii Școlii Gimnaziale “Prof. Paul Bănică ” Târgoviște respectiv Școlii Gimnaziale Brănești.

În cadrul întâlnirilor,  au fost dezbătute aspecte legate de răspunderea penală și contravențională a minorilor, problemele frecvente cu care se pot confrunta în mediul online,  prevenirea  violenței și a comportamentelor neadecvate.

Prin  exemple de situaţii concrete, poliţiştii au dorit să convingă elevii de gimanziu că atitudinea poate face diferenţa între libertate şi delincvenţă iar toleranţa şi comunicarea sunt soluţii mult mai eficiente de ieşire dintr-o situaţie dificilă.

Pe parcursul întâlnirilor, copii au adresat întrebări polițiștilor, au discutat pe baza recomandărilor primite și au concluzionat faptul că, deși această zi specială este sărbătorită pe 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze şi să se manifeste în fiecare zi.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1