April 18, 2024
News Ticker

Consiliul Județean Dâmbovița! Noi dotări la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște!

Dotări importante pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), instituție subordonată Consiliului Județean Dâmbovița. Pacienții suspecți sau diagnosticați cu COVID 19, au de astăzi condiții mai bune de așteptare până la a fi preluați de cadrele medicale. Trei ansambluri modulare de containere încălzite au fost achiziționate și amplasate în incinta sediului central al SJUT, la Ambulatoriul de specialitate (44 mp), în Policlinică și la Unitatea Primiri Urgențe (75 mp) dar și la Secția de Boli Infecțioase (75 mp). Valoarea totală a achiziției este de 369 348,25 lei.

Anunțul a fost făcut astăzi, 24 noiembrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, vicepreședintele Luciana Cristea, administratorul public al județului, Cristian Avanu, managerul SJUT, Claudiu Dumitrescu, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a declarat:

“Așa cum am promis din prima zi de mandat, prioritatea numărul unu, atât pentru mine, cât și pentru toți colegii mei din Consiliul Județean Dâmbovița, este și va rămâne Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. De la prima vizită, împreună cu conducerea spitalului, cu medicii, cu asistenții, cu personalul administrativ, am promis dâmbovițenilor că, în perioada de iarnă, vom avea pentru cei care sunt suspecți sau diagnosticați cu Covid 19 condiții mai bune și vom desființa corturile de triaj și vom aduce containere încălzite.

Astăzi se montează primul container în curtea Spitalului de Urgență. Până vineri le vom monta pe toate, inclusiv la secția de boli infecțioase, valoarea tuturor containerelor fiind aproxmativ 370.000 lei și, cu siguranță,

vom avea multe alte investiții la Spitalul Județean de Urgență. Vreau să îi mulțumesc domnului director pentru implicare și pentru mobilizarea de care a dat dovadă împreună cu conducerea spitalului. În același timp, vreau să mulțumesc și domnului primar al municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, pentru sprijinul acordat.”

Facem precizarea că, în această perioadă, Unitatea de Primiri Urgențe a SJUT se confruntă cu un număr zilnic de aproximativ 150 de pacienți cu suspiciune de Covid, care se prezintă pentru testul PCR și investigații medicale.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1