January 17, 2021
News Ticker

Ionuț Ghibanu! Mitropolitul Nifon, la 35 de ani de Arhierie – Un Ierarh mai mare decât vremurile!

Sunt zile în care, cu emoție și cu bucurie, te gândești la cât de binevoitor a fost Bunul Dumnezeu cu istoria noastră.

Astăzi, se împlinesc 35 de ani de la hirotonia întru arhiereu a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon. Este un om al timpului său, înțelept și echilibrat, atent la semnele vremurilor, ce așterne pe unde trece acel cuvânt care zidește și construiește, cărămidă cu cărămidă, civitas Dei acolo unde Domnul l-a pus arhipăstor.

Îmi aduc aminte de multele file de istorie care au dat măsura profunzimii spirituale și arhierești a Ierarhului nostru, dintre care aș menționa numai sărbătoarea reconcilierii naționale din ziua de 8 septembrie 2001, de la Târgoviște și Mănăstirea Dealu, retipărirea operei jubiliare a Ieromonahului Macarie, la jumătate de mileniu de la apariția ei sau la construirea a zeci de biserici noi și la hirotonirea de sute de preoți tineri.

Ierarh respectat și cunoscut, profesor de teologie erudit și apreciat, autor a multor volume și articole științifice, om de cultură, Mitropolitul Nifon s-a remarcat și prin tipărirea de multă, bună și de folos carte, aici, la Târgoviște.

Este un factor de echilibru pe plan local, un autentic mediator între reprezentanții clasei politice, sociale, economice și culturale, dar și unul din cei mai respectați mărturisitori ai ortodoxiei în cadrul dialogului ecumenic. Nu întâmplător este Exarh patriarhal, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și membru în Comitetul Central și în Comitetul Executiv al Consiliului Mondial al Bisericilor, decorat cu Ordinul Național pentru merit, acordat de Președintele României, sau Ordinul „Coroana României“, în grad de Mare Ofiţer, acordat de Majestatea Sa Regele Mihai I, ca să amintesc numai aceste distincții din multele pe care le-a primit.

În istorica Cetate de Scaun munteană continuă cu demnitate și responsabilitate vrednica lucrare misionară a Ierarhilor munteni, vestind timpului nostru, în cele mai bune cuvinte, Evanghelia lui Hristos.

Cu toții îl apreciem, ne mândrim cu faptele sale și îi dorim Întru mulți și fericiți ani!

 

Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1