December 3, 2020
News Ticker

Ionel Petre! Varza românească se va strica pe câmp, iar noi vom prepara varza de la străini!

La o producție record de varză, profitul se anunță a fi tot “varză” pentru agricultorii români. Speranțele acestora erau și în industria HoReCa, “paralizată” însă de autorități, în contextul pandemiei de Covid-19.

Legumicultorii vor ajunge să lase culturile neculese întrucât orice proces agricol înseamnă investiție. Se confruntă cu aceleași probleme ca toți agricultorii și fermierii romani: lipsa pieței de desfacere și dezinteresul total al autorităților în vederea susținerii comercializării și consumului de produse românești!

Varza românească se va strica pe câmp, iar noi vom prepara varză de la străini, căci autoritățile își bat joc de resursele produse pe meleagurile mioritice și implicit de poporul român!

În cel mai mare bazin legumicol din țară, la Lungulețu, producătorii stau cu remorcile pline de varză abia recoltată în piața comunală, iar spre finalul zilei sunt obligați să o vândă samsarilor la preț de nimic. Samsarii își triplează profitul, iar țăranii rămân cu bătăturile în palme de la muncă și… cam atât. Nu reușesc să își acopere nici măcar investiția, deși se estimează o producție de 40 de tone/hectar.

Este timpul să vă treziți, cei din Ministerul Agriculturii și din instituțiile județene care au menirea să îi sprijine pe micii producători!

Este timpul să facem loc în piețe și în supermarket-uri pentru agricultorii români!

Este timpul să valorificăm toate resursele pe care le avem, înainte să ne confruntăm cu criza economică.

Haideți să îi sprijinim pe țărani să se asocieze și împreună să asigure cele necesare pentru hrana poporului român, fără să mai fie nevoie sa apelăm la străini!

Avem o țară extrem de bogată, dar, din păcate, extrem de prost gestionată de cei din conducere…

Ne trezim?

Ionel Petre

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1