December 1, 2020
News Ticker

Deputatul PRO România, Oana Vlăducă! Ce-au facut Orban și gașca lui de incompetenți?!

Unul dintre subiectele abordate astazi de mine in conferinta de presa – important atât pe fondul său, cât și ca exemplificare a atitudinii acestui guvern față de o temă, în 2 momente diferite din acest an.

Știrea sună așa: Guvernul a adoptat, la finele săptămânii trecute, ordonanța de urgență care prevede că persoanele care au fost confirmate cu noul Coronavirus și care sunt asimptomatice, precum și cele simptomatice fără comorbidități vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

E ceva în neregulă cu știrea asta? Nu vi se pare nimic ciudat?

Pe fond, totul e corect. După aproape 5 luni de zile, a înțeles și Guvernul Orban ceea ce toată lumea de pe planetă știa și făcea: bolnavii asimptomatici sau cei cu forme ușoare de Covid nu trebuie băgați cu forța în spitale!

Asta le-au spus specialiștii din prima secundă. Asta au făcut toate țările lumii. Li s-a atras atenția că nu trebuie să supraaglomereze spitalele. Ce-au făcut Orban și gașca lui de incompetenți? Contrat logicii elementare, bunului simț și minimei rațiuni sanitare au umplut spitalele și au blocat accesul bolnavilor cronici la servicii de sănătate.

O faptă de gravă iresponsabilitate, un cinism sinistru pentru care nimeni nu răspunde. Astăzi iau măsurile pe care trebuia să le ia acum 5 luni? Își dă cineva demisia pentru această defazare în actul de guvernare și în luarea deciziilor? Evident că nu.

Încă un element, ca să înțelegeți murdăria acestui guvern: în vară, Avocatul Poporului, Renate Weber, a spus că internarea forțată a persoanelor asimptomatice este abuzivă. Ce-a făcut dl Orban? A asmuțit o întreagă propagandă de partid împotriva Avocatului Poporului și a celor care susțineau același lucru (inclusiv PRO ROMÂNIA) și i-a terfelit în toate felurilor că pun bețe-n roate Guvernului în lupta cu virusul. Cine a avut dreptate și cine a fost ticălos?

La câteva luni distanță, Guvernul ia exact aceeași măsură pe care o critica vehement. Judecați și dumneavoastră.

 

Deputat Oana Vlăducă _ Vicepreședinte PRO România Dâmbovița

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1