September 25, 2020
News Ticker

Liderul PMP, David Șăulean! Recalificare și reconversie profesională – Muncă și proiecte educaționale!

Globalizarea a venit la pachet cu un set de beneficii și riscuri pentru toată lumea. Oportunitățile sunt enorme odată ce toate economiile lumii s-au conectat, însă beneficiile nu se împart în mod egal. În timp ce unele economii avansează foarte rapid, altele rămân în urmă sau chiar se prăbușesc. Motivul : revoluția automatizării. Automatizarea a creat unele centre de afaceri super tehnologizate (hub-uri high-tech) în multe orașe ale lumii, în timp ce economiile bazate mai mult pe munca manuală ieftină stau să intre în colaps. În același pericol se află și orașul nostru, având o economie subdezvoltată.

Soluția nu poate fi decât aceea a educării forței de muncă în vederea abordării noilor industrii. Ceea ce îmi propun este să creez centre de recalificare a forței de muncă pentru a asigura tranziția de la munca manuală ieftină la sarcini care necesită competențe mai sofisticate. Am în spate cea mai bună echipă de IT-iști din oraș dar și cei mai competenți tineri din zona tehnologiei moderne. Dacă va fi nevoie, voi crea legături externe cu state mult mai bine dezvoltate și cu profesioniști care sunt gata să ajute cauza noastră. Trebuie să facem tot ceea ce putem ca să ținem pasul cu automatizarea și tehnologizarea, altfel, lumea va continua să se divizeze și inegalitățile se vor accentua.

Mai mult decât atât, tot la acest capitol sensibil al muncii, trebuie să știm că se încadrează și studenții Universității Valahia, proaspăt ieșiți de pe holurile facultății. Am atâția prieteni care îmi spun că profilele lor de studii nu corespund deloc locurilor de muncă locale. Atunci, la ce le-au folosit toți anii de studii ?

Îmi propun să creez centre de reconversie profesională, unde tinerii să nu mai fie nevoiți să facă din nou alți ani de studii pentru a fi eligibili unui loc de muncă, ci să aibe șansa echivalării studiilor, cu mici ajustări și pregătiri unde va fi nevoie.


David Șăulean – Președinte PMP Târgoviște

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1