April 18, 2024
News Ticker

UVT, întâlnire electorală cu PNL! Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, solicită demisia conducerii Universității Valahia

Scandalos! Conducerea Universității Valahia Târgoviște a organizat o reuniune politică și electorală cu liderii PNL Dâmbovița, candidați la alegerile locale, motiv pentru care primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, și lider PSD Dâmbovița, solicită demisia staff-ului UVT.

De-a lungul timpului, Universitatea Valahia sau conducerea Universității Valahia, au stat deoparte de ceea ce înseamnă implicare politică sau activitate electorală. Indiferent cine a condus aceasta instituție de învățământ superior, o mândrie a Târgoviștei și a județului Dâmbovița, nu a târât Universitatea în jocuri și în mișmașuri politice. De aceea, astăzi vreau să pun câteva întrebări conducerii Universității Valahia din Târgoviște. Dacă este adevărat că ieri (nr-joi), în Sala Oxford a Universității Valahia, au fost prezenți domnii Virgil Guran, Sorin Ion, Aurelian Cotinescu și în ce calitate s-au întâlnit aceștia cu rectorul, prorectorii și Președintele Senatului Universității Valahia din Târgoviște. Sunt membru de onoare al Senatului Universității Valahia din Târgoviște, conduc destinele administrative ale acestui oraș de mai bine de 5 ani, dar niciodată, niciodată nu mi-am permis  să implic în vreun fel Universitatea Valahia în jocuri de natură politică. Articolul 7 din Legea Educației Naționale interzice activitatea politică în unitățile de învățământ, inclusiv în unitățile de învățământ universitar. Așadar, solicit public conducerii Universității Valahia să ne lămurească dacă a fost acea întâlnire, care a fost natura acelei întâlniri, ce treabă aveau candidații PNL la Primăria Târgoviște și la Consiliul Județean Dâmbovița, că nu sunt nici cadre universitare, n-au niciun fel de legătură cu Universitatea și cum își poate permite cineva să convoace conducerea Universității Valahia la o întâlnire a cărei agendă, sunt convins, că a fost una politică și electorală. Am sprijinit, cât de mult am putut, Universitatea Valahia, studenții Universității Valahia, în calitate de primar, gratuitatea pe transportul public în comun, colaborarea în ceea ce înseamnă cercetarea auto, toate acestea se leagă de numele actualei conduceri a Primăriei Târgoviște, proiecte pilot. Niciodată Universitatea Valahia Târgoviște nu a avut o colaborare atât de buna cu Primăria! Mi-este foarte greu de înțeles de ce, dintr-o dată, o unitatea de învățământ care nu este nici a lui X, nici a lui Y, este implicată în activități politice. Universitatea a fost construită cu sprijinul târgoviștenilor, cu sprijinul guvernelor, cu sprijinul autorităților locale, dar n-a fost construită să găzduiască întâlniri politice între conducerea Universității și candidații PNL la alegerile locale. Aștept un punct de vedere, voi face toate demersurile necesare pentru a ține Universitatea departe de politică și de interesele electorale personale sau de grup, indiferent de ce formațiune politică discutăm. Chiar aștept acest punct de vedere, iar dacă întâlnirea a avut loc, solicit demisia conducerii Universității Valahia pentru un fapt de o gravitate fără precedent“, a declarat Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște, Președinte PSD Târgoviște și Secretar Executiv PSD Dâmbovița.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1