November 26, 2020
News Ticker

Revoltător! Asfaltări de mântuială în Comuna Aninoasa, Dâmbovița!

În ultima perioadă, fiecare administrație locală, profitând de vremea optima pentru execuția lucrărilor de drumuri, dar și din rațiuni electorale, încearcă finalizeze cât mai repede proiectele în execuție. În comuna Aninoasa, județul Dâmbovița, aceasta grabă permite administrației locale revină la un prost obicei, acela de a face lucrurile doar pentru a fi făcute, adică de mântuială! Straturile suport din piatră spartă, cele care asigură durabilitate în timp a covoarelor asfaltice, au fost executate în cea mai mare bătaie de joc, fără respectarea prevederilor Caietului de Sarcini, care prevede un grad de compactare de minim 90%. În realitate, pe teren, utilajele, cât și materialele utilizate, nu corespund cerințelor din Proiectul Tehnic.

În pozele postate de către actuala administrație locală, se poate observa cu ușurință cum covorul asfaltic se toarnă pe un strat de piatră necompactat, fară parte fină, care -i permită încleștarea. Mai mult decât atât, emulsia cationică, care trebuia pulverizată peste stratul suport și care este prevăzută, atât în Caietul de Sarcini cât și în listele de cantități, lipsește din operațiunile de execuție.

Ancheta noastră jurnalistica va continua în perioada următoare, mai ales se pare sunt probleme majore și cu compoziția covorului asfaltic proaspăt turnat.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1