August 4, 2020
News Ticker

Alternativa Dreaptă! STOP încălcării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor!

Ne confruntăm cu o nouă situație periculoasă pentru democrație și pentru ideea de stat de drept, după ce am putut constata cu toții că întreaga perioadă scursă din martie a.c. până în prezent ne-am aflat, din punct de vedere legal, în afara cadrului Constituției României, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români fiind încălcate într-un mod nepermis.

Proiectul de lege referitor la situația de risc epidemiologic și bacteriologic (nu doar cea actuală, ci oricare alta care ar apărea) propus astăzi de Guvernul Orban și înaintat Parlamentului pentru a fi adoptat în regim de urgență, este redactat în aceeași notă care nesocotește drepturile și libertățile fundamentale ale omului, consfințite de Constituția României și susținute ca atare și de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), al cărei membru este și România.

Cel puțin la fel de grav este și faptul că, într-o vreme în care rolul și corectitudinea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt tot mai contestate pe plan mondial, guvernul PNL legiferează ca pe teritoriul României să se aplice obligatoriu recomandările acestui for.

Alternativa Dreaptă solicită Parlamentului României să iși folosească toate atribuțiile sale de for legislativ și să intervină în proiectul de lege amintit mai sus (legea carantinării) prin eliminarea tuturor acelor articole care aduc atingere drepturilor și libertăților cetățenilor români!

Sursa- Alternativa Dreaptă

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1