January 24, 2021
News Ticker

Deputatul PSD, Claudia Gilia! Guvernul Orban – PNL, Guvernul corupției generalizate!

Nu mai devreme de astăzi dimineață făceam această analiză, ca la prânz, cinicul Orban să ne informeze că va ataca legea la CCR. RUȘINE!‼

Pentru Orban, copiii României sunt doar o povară la buget!
Pentru PNL, copiii sunt doar un obstacol în calea afacerilor de partid: alocaţiile le diminuează bugetele de furăciuni.

Într-un studiu pe tema alocațiilor universale acordate copiilor – Universal child benefits. Policy issues and options – (- https://www.unicef.org/…/2…/UCB-ODI-UNICEF-Report-2020_0.pdf), realizat în luna iunie 2020, UNICEF și Institutul de Dezvoltare de peste mări arată că „investițiile în sistemele de protecție socială sunt esențiale pentru a proteja familiile expuse unei creșteri dramatice a lipsurilor și dificultăților financiare”. Aceste alocații, susține organizația, sunt critice în combaterea sărăciei în rândul copiilor,
Alocațiile universale acordate copiilor pot fi vitale. Acestea pot ajuta familiile vulnerabile să nu se adâncească în sărăcie și lipsuri și pot feri țările de un impact societal și economic catastrofic”, se arată în Raport.
Alocații universale pentru copii, reprezentând 1% din PIB, ar reduce cu până la 20% sărăcia la nivelul întregii populații a unei țări, se arată în raport.
Acum, în România, alocațiile reprezintă 0,69% din PIB. Așadar dublarea alocațiilor copiilor, așa cum prevede legea în vigoare, ar însemna creșterea de la 0,69% în PIB la 1,38% , dacă PIB-ul ar rămâne același.

Sunt bani pentru dublarea alocaţiilor, dar trebuie ca PNL să înceteze să mai fure şi să guverneze pentru oameni şi nu pentru ei înşişi!‼
Cinic și lipsit de orice empatie față de nevoile societății, mai ales în această perioadă de pandemie, Premierul Ludovic Orban a declarat că liberalii au în analiză posibilitatea atacării la Curtea Constituţională a Legii prin care a fost respinsă O.U.G. nr. 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020, adăugând că Guvernul va îndrepta ”orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic”.‼

Aseară, Premierul Orban a afirmat cu nonșalanță ” (…) vom căuta o soluţie. Nu ne putem permite dublarea alocaţiilor. Este a doua dublare. Sigur că vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebui să gândim un timing, un calendar de creştere a alocaţiilor. Vă dau un exemplu: dublarea alocaţiilor, care s-a făcut fără niciun fel de calcul, generează cheltuieli de aproape şapte miliarde de lei la nivelul bugetului. Sunt foarte greu de suportat astfel de creşteri”.

Stilul guvernării PNL îl cunoaștem cu toții: se promite ajutor pentru companii, măști pentru persoanele defavorizate, spitale redeschise pentru bolnavi, dar nu se întâmplă nimic.

Copiii sunt acum la rând pe lista victimelor liberale, mai ales că, la Cotroceni, legea dublării alocațiilor se umple de praf.

Dacă Iohannis și guvernarea sa continuă să ignore această realitate și să refuze în continuare aplicarea legii și dublarea alocațiilor se fac vinovați, cu premeditare, de reducerea nivelului de trai și adâncirea sărăciei.

Fac un apel la guvernanții PNL să înceteze umilirea copiilor acestei țări și să respecte legea privind dublarea alocațiilor acestora și să găsească resursele financiare pentru acordarea lor.

‼Să înceteze cu licitațiile directe la prețuri exorbitante, să cheltuiască mai puțin cu aparatul guvernamental și să acorde o șansă la o viața decentă copiilor acestei Națiuni.‼

Deputat Claudia Gilia – Vicepreședinte PSD Dâmbovița și Președinte OFSD Dâmbovița

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1